• Mononews TV

    Πωλείται η μπλε «Όαση» του Ιβ Σεν Λοράν στο Μαρόκο – mononewsTV


    Δημιουργήθηκαν από έναν ζωγράφο, έλαμψαν και απέκτησαν παγκόσμια φήμη από έναν σπουδαίο σχεδιαστή μόδας, αλλά τώρα μπορεί να τα αποκτήσει οποιοσδήποτε. Αρκεί να μπορεί να καταβάλει περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί σε αυτό το ύψος φθάνει η πώληση της βίλας του Ιβ Σεν Λοράν στο Μαρόκο, μαζί με τους περίφημους Κήπους Μαζορέλ όπως λέγονται, που βγαίνουν στην αγορά από τους Sotheby’s.

    Μέσα σε δύο στρέμματα κήπων το σπίτι, «βυθισμένο» στο εκτυφλωτικό μπλε χρώμα, που είχε χρησιμοποιήσει ο αρχικός ιδιοκτήτης του, ο Γάλλος ζωγράφος  Ζακ Μαζορέλ είναι ένα κόσμημα για το Μαρακές. Ο Ίβ Σεν Λοράν το είχε αγοράσει το 1980, μαζί με τον σύντροφό του Πιερ Μπερζέ και το είχε ονομάσει «Όαση».

    Μια όαση πραγματική, ένα καταφύγιο για συγκέντρωση και έμπνευση για τις κολεξιόν του, που συχνά είχαν αντλήσει στοιχεία από την πολυχρωμία και την πρωτοτυπία του πολιτισμού των αυτοχθόνων Βερβέρων, ενός από τους παλαιότερους λαούς της Βόρειας Αφρικής.

    Το σπίτι είχε κτιστεί στη δεκαετία του ΄30 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Πολ Σινουάρ και περιλαμβάνει πολλά σαλόνια γύρω από ένα αίθριο, τέσσερα υπνοδωμάτια, το καθένα με το μπαλκόνι του και με ιδιωτικό μπάνιο ενώ πίσω από την πισίνα υπάρχουν ακόμη δύο δωμάτια κι ένα σαλόνι. Συνολικά είναι περί τα 650 τ.μ.

    Το απολύτως χαρακτηριστικό όμως αυτού του σπιτιού είναι το χρώμα του. Πρόκειται για μια ειδική απόχρωση του μπλε, την οποία είχε δημιουργήσει ο Μαζορέλ με έμπνευση από τα μπλε πλακάκια που κυριαρχούν το νότιο Μαρόκο. Το 1937 έτσι, έβαψε όλο το σπίτι με αυτό το χρώμα, που κυριάρχησε και σε όλες τις κατασκευές του κήπου (Σήμερα το χρώμα φέρει το όνομά του: Majorelle Blu).

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ