• Mononews TV

    Πιέσεις των παρόχων για κατάργηση του φόρου συνδρομητικής 10% – mononewsTV

    • NewsRoom

    Πιέσεις συνεχίζουν να ασκούν οι πάροχοι συνδρομητικής τηλεόρασης στην κυβέρνηση για τον άδικο, όπως χαρακτηρίζουν, φόρο συνδρομητικής 10%.

    Πηγές με γνώση του θέματος που μίλησαν στο mononews τονίζουν ότι «εάν δεν καταργηθεί ο φόρος μέχρι τέλος του 2024, οι πάροχοι (Cosmote TV – Nova – Vodafone TV), σκέφτονται να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα, με ένα από αυτά να είναι και η αλλαγή φορολογικής έδρας».

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχει φτάσει στα αυτιά του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, με το οικονομικό επιτελείο να βλέπει θετικά το αίτημα των παρόχων για την κατάργηση του φόρου εντός του έτους.

    Επίσης, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι έχει τεθεί και η περίπτωση να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή του φόρου, όπως είχε γίνει και παλαιότερα.

    Ως φυσικό επακόλουθο της κατάργησης ή αναστολής του φόρου, εάν και εφόσον ισχύσει, θα οδηγήσει και σε μείωση των τιμών στη συνδρομητική τηλεόραση, αφού οι πάροχοι αναγκάζονται να μετακυλίουν μέρος της φορολογίας στα συμβόλαια των καταναλωτών.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ