• Mononews TV

    Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 40% – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στη μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης που έχουν συναφθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του 2022 σε πλήρους θα μπορούν να προχωρήσουν οι εργοδότες, προκειμένου να έχουν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 40%.

    Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα απαλλαγής από μέρος των ασφαλιστικών εισφορών για όσους επιχειρηματίες προχωρήσουν σε μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, όπως εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, από 10.9.2022 και έως το τέλος του 2023, όσες επιχειρήσεις έχουν ποσοστό εργαζομένων με μερική απασχόληση άνω του 50%, εφόσον μετατρέψουν κάποια σύμβαση σε πλήρoυς απασχόληση, τότε θα απαλλάσσονται για ένα έτος από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Το μέτρο αφορά συμβάσεις εργαζομένων που έχουν συναφθεί πριν από τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

    Οι επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα με την υποβολή αίτησης έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 και να έχουν απαλλαγή εισφορών έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

     



    ΣΧΟΛΙΑ