• Mononews TV

    Πιερρακάκης: Το φιλόδοξο σχέδιό του για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου –εκτός απροόπτου-αναμένεται να έχει παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τίτλο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως «πυξίδα» για την ίδρυση για πρώτη φορά μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα.

    Από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει την ενεργοποίηση του άρθρου 28 του Συντάγματος για τη δημιουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την αγορά, η οποία εδώ και δεκαετίες βλέπει τις ευκαιρίες για την αναθεώρηση του άρθρου 16 να περνάνε.

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης καλείται λοιπόν να ανταποκριθεί σε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, καθώς το νομοσχέδιο του θα πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να διευκολύνει τις επενδύσεις και να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον ξένων ιδρυμάτων να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η αρχή έχει ήδη γίνει με κάποια πανεπιστήμια της Κύπρου.

    «Η άρση του κρατικού μονοπωλίου στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση με την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος και η αντικατάσταση του από ένα νέο που θα λαμβάνει υπόψη του την παγκόσμια τάξη πραγμάτων στην εκπαίδευση παραμένει βασικός στόχος», είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό ο κ. Πιερρακάκης.

    Μέχρι τότε καλείται να κινηθεί σε ένα ιδιαίτερα στενό νομοθετικό πλαίσιο.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ