• Mononews TV

    Πιερρακάκης-Κικίλιας: Η ηλεκτρονική βίβλος του τουρισμού στο νέο πολυνομοσχέδιο – mononewsTV

    • NewsRoom

    Πολλές αλλαγές περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο των 132 άρθρων που κατατέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μεταξύ των οποίων και η σύσταση και λειτουργία της νέα ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Τουρισμού (mydigitaltourism.gr), όπως είχε αναφέρει πριν μερικές ημέρες το mononews.

    Η νέα αυτή πλατφόρμα αναμένεται να υλοποιηθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείου Τουρισμού. Όπως λένε πληροφορίες, στόχος της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι να καταγράφονται όλα τα στοιχεία από τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, να μπαίνουν σε ένα σύστημα, ώστε να καθίσταται πιο εύκολη η καταγραφή των στοιχείων αλλά και των οικονομικών μεγεθών που προσφέρει ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία.

    Επίσης στη νέα πλατφόρμα θα μεταπέσουν τα δεδομένα και οι λειτουργίες του υφιστάμενου Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΜΗΤΕ), ενώ παράλληλα, θα αναπτυχθεί διαλειτουργικότητα με σκοπό τη διασύνδεση με μητρώα και συστήματα στα οποία τηρούνται στοιχεία για τις τουριστικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε το Υπουργείο να μπορεί να έχει μια αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων.

    Τα στοιχεία που θα αντλούνται θα αφορούν όλες τις νομίμως λειτουργούσες τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ η διαδικασία υποβολής στοιχείων για την αρχική αδειοδότηση ή την ανανέωση της αδειοδότησης αυτών θα παραμείνει αρμοδιότητα των τρίτων συστημάτων.

    Η διαχείριση, παραγωγική λειτουργία, καθώς και η τεχνολογική ανάπτυξη και υποστήριξη της πλατφόρμας ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ