• Mononews TV

    Πανδημία: Πώς να φτιάξετε τη δική σας προστατευτική μάσκα προσώπου

    • NewsRoom

    Η προστατευτική μάσκα προσώπου είναι σημαντικός σύμμαχος στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς προστατεύει όλα τα σημεία από τα οποία μπορεί κανείς να προσβληθεί από ιούς.

    Μπορεί πλέον οι χειρουργικές μάσκες σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι δυσεύρετες, ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κατασκευάσετε χειροποίητες μάσκες, οι οποίες θωρακίζουν το πρόσωπο με τον ίδιο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

    Ο λόγος για τις υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες είναι πολλών χρήσεων και με τη σωστή εφαρμογή αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο απέναντι στον νέο ιό.

    Προϋπόθεση πάντα για την αποτελεσματική χρήση της είναι να τηρούνται με ευλάβεια οι αυστηροί κανόνες υγιεινής.

    Ο αμερικανικός οργανισμός «Centers for Disease Control and Prevention» (CDC) κυκλοφόρησε βίντεο για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα κάλυμμα προσώπου από ύφασμα, που θα λειτουργεί σαν μάσκα προστασίας.

    Οι μάσκες προσώπου από ύφασμα και από οικιακά υλικά είναι χαμηλού κόστους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετο εθελοντικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

    Ακόμα ένα βίντεο από την South China Morning Post, που είχε κυκλοφορήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, δείχνει πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτοσχέδιες μάσκες από απλά υλικά, όπως χαρτί κουζίνας, χαρτομάντηλα, λαστιχάκια, τρυπητήρι χαρτιού, κλιπ, χαρτοταινία μήκους 5 εκατοστών, ψαλίδι, σύρμα, ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα πλαστικό φάκελο.

    Και ακόμα ένα βίντεο από το ελληνικό YouTube:



    ΣΧΟΛΙΑ