• Mononews TV

    Όμιλος ΒΕΝΝΕΤΤ: Ποια είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία που αγόρασε το ακίνητο του Σιλβεστρίδη – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε τροχιά ραγδαίας ανάπτυξης μπαίνει, πλέον, ο όμιλος ΒΕΝΝΕΤΤ GROUP (Βιομηχανία Φαρμάκων BENNETT, MEDICAL PHARMAQUALITY και HUMANA HELLAS), με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Νικόλαο Μπουφίδη να βάζει σε διαδικασία υλοποίησης την κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου, έτοιμου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην μετά COVID-19 εποχή.

    Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη Μεταμόρφωση, στο εμβληματικό κτίριο της πρώην βιομηχανίας «Σιλβεστρίδη». Η BENNETT, που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για το ακίνητο των 12.000 τ.μ. και τις 14.100 τ.μ. της οικοπεδικής έκτασης, μπαίνει, πλέον, σε τροχιά υλοποίησης μιας μεγάλης επένδυσης, που την επόμενη τριετία θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ για τον κτιριακό και για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και για την έρευνα και για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων.

    Η εν λόγω επένδυση εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Ένα επενδυτικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί στην χώρα μας και θα δημιουργήσει πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας, όπως εξηγεί στη συνέντευξή του στο mononews ο κ. Νικόλαος Μπουφίδης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ