• Mononews TV

    Όμιλος Fourlis: Πώς θα λύσει τον γόρδιο δεσμό στην Τουρκία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε συζητήσεις με υποψηφίους επενδυτές προκειμένου να συνεχίσουν από κοινού τις δραστηριότητες στην Τουρκία βρίσκεται ο όμιλος Fourlis.

    Αν δεν τελεσφορήσουν η διοίκηση του ομίλου, υπό τον Βασίλη Φουρλή, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο Plan B, δηλαδή στην αποεπένδυση από την Τουρκία.

    «Αυτό που μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι το group Fourlis θα συνεχίσει να επενδύει σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και στην Τουρκία, αν το κάνουμε, θα το κάνουμε με συνεταίρο» αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Πεταλάς, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου για το εννεάμηνο του 2022.

    Σήμερα στην Τουρκία λειτουργούν 12 καταστήματα Intersport και τρία καταστήματα The Athletes Foot και στο εννεάμηνο εμφανίζει για πρώτη φορά θετικό EBIT.

    Σύμφωνα με τον κ. Πεταλά μετά από επτά χρόνια, που η δραστηριότητα στην Τουρκία έχει πολύ μεγάλες πιέσεις λόγω της οικονομικής συγκυρίας με τον υψηλό πληθωρισμό και τα υψηλά κόστη ενοικίων ο όμιλος σταμάτησε την «αιμορραγία» με το κλείσιμο των μισών καταστημάτων το 2021 και με άλλες ενέργειες περιόρισε το κόστος προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

    Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν είναι ικανό μέγεθος για αυτό συζητάμε με υποψήφιους επενδυτές είτε για να επεκταθούμε παρέχοντας σε αυτούς τεχνογνωσία και κεφάλαια, διαφορετικά θα προχωρήσουμε στην πώληση της δραστηριότητας στην Τουρκία.

    Όπως αναφέρουν στο mononews.gr γνώστες του θέματος, η εικόνα ως προς την είσοδο επενδυτή θα έχει ξεκαθαρίσει στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει τεθεί το πλαίσιο της συνεργασίας. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί κοινός τόπος και ο όμιλος προχωρήσει στην πώληση των δραστηριοτήτων αυτό επιδιώκεται να γίνει εντός του 2023.

    Σε κάθε περίπτωση η δραστηριότητα στην Τουρκία είναι μικρού μεγέθους και έχει μικρό αποτύπωμα στον Ομιλο και δεν αποτελεί προτεραιότητά του.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ