• Mononews TV

    OceanPal (Σεμίραμις Παληού): Προχωρά σε reverse split – mononewsTV


    Σε reverse split των μετοχών της προχώρησε η OceanPal, συμφερόντων της Σεμίραμις Παληού προκειμένου να αυξήσει την τιμή τους και να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της αγοράς Nasdaq.

    Στο τέλος Μαρτίου η εισηγμένη ναυτιλιακή είχε λάβει επιστολή προειδοποίησης από τις χρηματιστηριακές αρχές καθώς η κοινή μετοχή της διαπραγματεύονταν επί 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις κάτω από το κατώτατο επιτρεπτό όριο του ενός δολαρίου.

    Η εταιρεία είχε διορία 180 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ενίσχυσης της τιμής της μετοχής.

    Αφού έλαβε την έγκριση των μετόχων κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων στις 3 Μαΐου, προχώρησε σε reverse split των μετοχών της σε αναλογία 1 προς 20, που θα τεθεί σε ισχύ από την συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2023.

    Ο αριθμός των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία θα μειωθεί από περίπου 25.183.996 μετοχές σε περίπου 1.259.199 μετοχές.

    Στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο τίτλος έκλεισε στα 0,1954 δολάρια, με πτώση 4,12%.

    Η OceanPal Inc. κατέγραψε ζημιά 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα έσοδα από τις ναυλώσεις ανήλθαν στα 5,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Η καθαρή ζημία για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ανήλθε σε 326.000 δολάρια.

    Η ναυτιλιακή που ιδρύθηκε ως spin-off εταιρεία της Diana Shipping -επίσης της οικογένειας Παληού- τον Νοέμβριο 2021, διαθέτει στόλο με πέντε πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (τρία panamax και δύο capesize).

    Ξεκίνησε με τρία εκ των παλαιότερων bulkers της μητρικής, με στόχο να αξιοποιήσει την τότε ισχυρή ναυλαγορά ξηρού φορτίου.

    Τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησε σε αλλαγή κορυφής,διορίζοντας νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Robert Perri, στέλεχος της ναυτιλιακής αγοράς επί σειρά ετών, με μεγάλη εμπειρία.

    Αντικατέστησε τον Ελευθέριο Παπατρύφων, ο οποίος παραμένει στην OceanPal σε διευθυντική θέση.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ