• Mononews TV

    ΟΑΕΔ: Πέντε νέες δράσεις για 39.000 ανέργους – mononewsTV

    • NewsRoom
    ΟΑΕΔ

    Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής ΟΑΕΔ


    Πέντε νέες δράσεις για την απασχόληση 39.000 ανέργων αναμένεται να ενεργοποιήσει τις πρώτες εβδομάδες του 2022 ο ΟΑΕΔ, αξιοποιώντας πόρους που ξεπερνούν τα 350 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, θα ξεκινήσει η υλοποίηση δυο νέων προγραμμάτων για 20.000 ανέργους με πόρους που θα διατεθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 232 εκατ. ευρώ και τριών προγραμμάτων με πόρους 123 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο ΟΑΕΔ για 19.000 ανέργους.

    Συνολικά τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία επιπλέον 54.500 νέων θέσεων απασχόλησης πλήρους απασχόλησης, ανεβάζοντας τον αριθμό των ωφελούμενων στις 93.500. Οι δράσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ενισχύσουν το προσωπικό τους και στους ανέργους να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.

    Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης επισημαίνει ότι ο Οργανισμός έχει σχεδιάσει μία «νέα γενιά» στοχευμένων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των ανέργων, με ισχυρά κίνητρα μέσω αυξημένων ποσοστών επιχορήγησης μισθού και εισφορών, απλουστευμένες προϋποθέσεις συμμετοχής, ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και αποπληρωμής, καθώς και ενεργό ρόλο των εργασιακών συμβούλων στη διαδικασία της συμβουλευτικής και της σύζευξης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ