• Mononews TV

    Ο Elon Musk έχασε 16 δισ. δολ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η περιουσία του Elon Musk υποχώρησε κατά 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, αφού τα αδύναμα κέρδη του τρίτου τριμήνου της Tesla οδήγησαν σε βουτιά την μετοχή της.

    Ο Μusk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία 209,6 δισ. δολάρια, κατέχει το 13% της Tesla και από αυτήν προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

    Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 9,3%, αφού τα κέρδη και οι πωλήσεις που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

    Στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Musk επισήμανε επανειλημμένα τον αντίκτυπο των υψηλών επιτοκίων στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

    Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία πτώση των πωλήσεων φέτος, παραδίδοντας 435.059 οχήματα.

    Παράλληλα, τα περιθώρια κέρδους της υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών, μετά τις επανειλημμένες μειώσεις που πραγματοποίησε στις τιμές πώλησης των αυτοκινήτων της.

    Ωστόσο, η περιουσία του Μusk σημειώνει αύξηση άνω των 70 δισ. δολαρίων το 2023, παράλληλα με την ανάκαμψη των μετοχών της Tesla παρά την επιδείνωση των θεμελιωδών μεγεθών.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ