• Mononews TV

    Μύκονος: Εγκρίθηκε η πρώτη επένδυση €61 εκατ. του ομίλου Μήτση στο νησί – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το πράσινο φως για την ένταξη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων έλαβε η πρώτη ξενοδοχειακή επένδυση του ομίλου Μήτση στο νησί των ανέμων, την ώρα που τα εν εξελίξει projects της εταιρείας προσεγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ.

    Ένα από αυτά είναι η ανέγερση και ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας στη Μύκονο και συγκεκριμένα στην παραλία Ελιά, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 61 εκατομμύρια ευρώ.

    Το σχέδιο αφορά συγκεκριμένα στη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα πέντε αστέρων και δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (όπως είναι το spa, εστιατόρια και το bar) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης.

    Την επένδυση υλοποιεί ο όμιλος μέσω της Κόρτια Α.Ε., εταιρεία του ομίλου, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τα παιδιά του Κωνσταντίνου Μήτση και επικεφαλής του ομίλου, Σταύρο και Χριστίνα και την Ευγενία Μήτση.

    Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτημα για υπαγωγή στο νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων και το σχέδιο εγκρίθηκε χθες από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

    Το ΤΑΙΠΕΔ, το deal Aldemar και η μεταμόρφωση των αποθηκών της ποτοποιίας Μεταξά

    Το καθοριστικό για την υλοποίηση του έργου βήμα έγινε λίγους μήνες αφότου η Mitsis Hotels έδωσε τα χέρια με την Aldemar του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, που όπως έχει δηλώσει προτίμησε να πουλήσει δύο ξενοδοχεία σε Έλληνα επενδυτή, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι υπάρχει η αίσθηση της συνέχειας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ