ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον Ενιαίο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022, καθώς και τις δράσεις και επιδόσεις του για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, δημοσιεύει για 18η χρονιά ο Όμιλος ΟΤΕ.
Ο απολογισμός περιλαμβάνει χρηματοοικονομικά και μη χρηματοοικονομικά στοιχεία, ενώ καταγράφει τη στρατηγική, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του Ομίλου, σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).
Συλλογή >730.000 συσκευών για ανακατασκευή και ανακύκλωση
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον Ενιαίο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου για το 2022, περισσότερα από 730.000 τεμάχια συσκευών συγκεντρώθηκαν για ανακατασκευή ή ανακύκλωση, ενώ πέτυχε και την υπεύθυνη διαχείριση του 100% των ICT αποβλήτων του, ενισχύοντας το θετικό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.
Στον φετινό απολογισμό παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι δράσεις και επιδόσεις του Ομίλου σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης σύμφωνα με τις τέσσερεις στρατηγικές προτεραιότητες: την κλιματική ουδετερότητα, την κυκλική οικονομία σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, τη συμπερίληψη και τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία, και την ψηφιακή κοινωνία για όλους. Οι στρατηγικές προτεραιότητες είναι πλήρως εναρμονισμένες με εκείνες του Ομίλου της Deutsche Telekom.
Το περιεχόμενο του Απολογισμού βασίστηκε στα αποτελέσματα της ανάλυσης ουσιαστικότητας (Materiality Analysis) λαμβάνοντας υπόψιν για πρώτη φορά την ανάλυση δύο διαστάσεων (Double Materiality), σύμφωνα με διεθνή πρότυπα ανάπτυξης απολογισμών βιώσιμης ανάπτυξης, όπως τα ESRS (European Sustainability Reporting Standards και το GRI (Global Reporting Initiative).
Η συγκεκριμένη ανάλυση προσδιορίζει αφενός τα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης -κινδύνους και ευκαιρίες- που επιδρούν στη δραστηριότητα του Ομίλου, και αφετέρου τον τρόπο που ο Όμιλος μέσα από τη δραστηριότητά του επηρεάζει τα ουσιαστικά ζητήματα, που έχουν αναδείξει τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίσθηκε ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, σύμμαχος της Ματσάδο
- Κούβα: Σεισμός 5,5 βαθμών Ρίχτερ
- Σοκ στην Καλλιθέα: Χωρίς τις αισθήσεις του έβγαλαν κοριτσάκι 2 ετών από σιντριβάνι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Ρωσία: Τα ΗΑΕ παρέδωσαν τον ύποπτο για την επίθεση κατά στρατηγού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.