• Mononews TV

    Meta Platforms: Σχεδιάζει χιλιάδες νέες απολύσεις – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram, σχεδιάζει νέο γύρο απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο καταργεί περισσότερες θέσεις εργασίας, μετά από τη μείωση κατά 13% που πραγματοποίησε τον Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο αποτελεσματική.

    Στον προηγούμενο γύρο των περικοπών, η Meta απέλυσε 11.000 εργαζομένους. Παράλληλα η εταιρεία εργάζεται για να απλοποιήσει την οργανωτική της δομή, δίνοντας πακέτα αποζημίωσης σε διευθυντικά στελέχη και καταργώντας ολόκληρες ομάδες που θεωρεί μη απαραίτητες, ανέφερε το Bloomberg News τον Φεβρουάριο, μια κίνηση που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες υπαλλήλους.

    Η Meta, η οποία έχει δει μια επιβράδυνση στα διαφημιστικά έσοδα και έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται metaverse, έχει ζητήσει από διευθυντές και αντιπροέδρους να συντάξουν λίστες με υπαλλήλους που μπορούν να αποχωρήσουν, ανέφεραν οι πηγές. Εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια.

    Αυτή η φάση των απολύσεων μπορεί να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, υποστηρίζουν οι πηγές. Όσοι επεξεργάζονται το σχέδιο ελπίζουν να το έχουν έτοιμο πριν ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg πάρει γονική άδεια για το τρίτο του παιδί, κατά τις πληροφορίες.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ