• Mononews TV

    Μαίρη Κατράντζου: Ιστορική απόφαση Bulgari για τα δερμάτινα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του κορυφαίου οίκου κοσμηματοποιίας Bulgari ορίζεται καλλιτεχνικός διευθυντής δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ. Το όνομα αυτού, Μαίρη Κατράντζου. Για αυτήν επινοήθηκε η θέση και ο τίτλος. Τα πρώτα δείγματα της νέας της δουλειάς θα παρουσιαστούν φέτος τον Αύγουστο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως εγκαταλείπει τον φερώνυμο οίκο της Mary Katrantzou.

    Μεγάλες προσδοκίες

    Ειρήσθω εν παρόδω, η ελληνίδα, (διεθνής πλέον) σχεδιάστρια μόδας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Bulgari.

    Όλα ξεκίνησαν από το σωματείο Ελπίδα, σωματείο φίλων παιδιών με καρκίνο και την οραματίστρια Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

    Η εταιρεία κοσμημάτων είχε δανείσει τα εξαίσια κοσμήματά του στη θεαματική, φιλανθρωπική επίδειξη μόδας που η Μαίρη Κατράντζου πραγματοποίησε στον Ναό του Ποσειδώνα το 2019.

    Έκτοτε, οι εταιρείες Bulgari και Mary Katrantzou δημιούργησαν μία (περιορισμένου αριθμού) συλλογή από τσάντες εμπνευσμένες από το θρυλικό έμβλημα του οίκου, το σχέδιο Serpenti. Πρόσωπο που επέλεξαν για την προώθησή τους, η εκλεπτυσμένη ομορφιά της Νατάλια Βοντιάνοβα. Άλλωστε, πρόκειται για τη σύζυγο του Αντουάν Αρνό, γιου του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό της LVMH, στην οποία ανήκει ο οίκος Bulgari.

    Υπερκέρδη

    Παρουσιάστηκαν ως δοκιμαστικό προοίμιο μίας ευρύτερης μελλοντικής συνεργασίας; Υπήρξαν τότε απλώς ένα ad hoc μεμονωμένο παιχνίδι; Πάντως πέτυχε εξαιρετικά. Ουδέποτε στο παρελθόν η Bulgari δεν είχε διορίσει επικεφαλής για το συγκεκριμένο, συμπληρωματικό τμήμα. Και αυτό σημαίνει μεγάλη επένδυση σε αυτόν τον παράπλευρο τομέα.

    Η αλήθεια να λέγεται: Τη στιγμή που οι μεγάλοι οίκοι μόδας σημειώνουν παγκοσμίως υπερκέρδη, ο Bulgari συνετά σκέφτηκε να επενδύσει σε αυτόν κάτι παραπάνω για την ενίσχυση των δερμάτινων προϊόντων του. Τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια, μπρελόκ.. Η Μαίρη Κατράντζου θα σχεδιάζει ακόμη και είδη από μετάξι.

    Εδώ οι παραδοσιακοί οίκοι όπως η Hermès σημειώνουν τα μεγαλύτερα έσοδά τους από τις πωλήσεις τέτοιων ειδών. Γιατί να μείνει πίσω ο Bulgari;

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ