• Mononews TV

    Μαρία Αγγελικούση: Παραλαμβάνει το 143ο πλοίο με ελληνική σημαία, ενώ ναυπηγεί άλλα 18! – mononewsTV


    Η Μαρία Αγγελικούση είναι χωρίς υπερβολές, ο μεγαλύτερος πυλώνας της ελληνικής σημαίας.

    Μέσα στις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα παραλάβει το 143ο πλοίο, συνολικής χωρητικότητας 320.500 dwt, δεξαμενόπλοιο, στο οποίο δεν έχει γίνει ακόμη ονοματοδοσία, ωστόσο, έχει δηλωθεί ότι θα υψώσει την ελληνική σημαία.

    Αυτή την περίοδο οι τρεις εταιρείες της Angelicoussis Group, Maran Tanker, Maran Gas, Maran Dry, ναυπηγούν και άλλα 18 ποντοπόρα πλοία, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος και αν προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο, τότε ο συνολικός αριθμός των πλοίων της Μαρίας Αγγελικούση, φτάνει τα 161 πλοία!

    Η χωρητικότητα του στόλου ανέρχεται στα 23.748.141 dwt, απασχολεί 8.461 εργαζόμενους. Το 93% εργάζεται στα πλοία της εταιρείας και το 7% στα γραφεία της στην ξηρά.

    Το σημαντικότερο όμως στοιχείο για τον όμιλο της Μαρίας Αγγελικούση, είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τα ποντοπόρα πλοία της, είναι νηολογημένα στην ελληνική σημαία και είναι ο ναυτιλιακός όμιλος που απασχολεί μακράν τους περισσότερους Έλληνες ναυτικούς.

    Επισημαίνεται ότι η Μαρία Αγγελικούση, πρόσφατα βρέθηκε στη 455η θέση στη λίστα του Forbes με περιουσία που εκτιμάται στα 5,6 δισ. δολάρια και είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα, διευθύνει την Angelicoussis Group.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου



    ΣΧΟΛΙΑ