• Mononews TV

    Δίκτυα 5G: Πώς θα συνεισφέρουν €4,5 δισ. στο ελληνικό ΑΕΠ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Πρωταγωνιστικό ρόλο στην «τεχνολογική επανάσταση» θέλει να παίξει η Ελλάδα, κυρίως μετά το πλήγμα της Covid-19, με τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να έχουν επικεντρώσει τα επενδυτικά τους σχέδια στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, προσπαθώντας να πάρει ο καθένας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα.

    Οι μεγάλοι όμιλοι έχουν ήδη ανακοινώσει επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη των δικτύων τους, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι το αποτύπωμα στο ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 4,5 δισ. ευρώ ετησίως τα επόμενα χρόνια.

    Η ανάπτυξη των δικτύων θα δώσει μεγάλη δυναμική στις εταιρείες καθώς αναμένεται να αποτελέσει βασική πηγή εσόδων το 2023 αλλά και τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνουν την ζωή εκατομμυρίων πολιτών με το γρήγορο ίντερνετ, προσφέροντας παράλληλα πολλές νέες θέσεις εργασίας σε εξειδικευμένο προσωπικό.

    Για την σπουδαιότητα της ανάπτυξης των δικτύων έχει μιλήσει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «συνιστούν αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και διευρυμένη χρήση των αναδυόμενων τεχνολογιών».

    Επίσης ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, κατά τη διάρκεια του digital economy forum 2022 επεσήμανε πως η ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς είναι ένα capital intensive project, ενώ, όπως υπογράμμισε, αυξάνεται εκθετικά η χρήση των δεδομένων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ