• Mononews TV

    Loro Piana: Στα άδυτα της παραγωγής του «χρυσού» πουλόβερ των €9.000 – mononewsTV


    Το ιταλικό brand των super rich, η Loro Piana, είναι συνώνυμο της λεγόμενης quiet luxury.

    Η ήσυχη πολυτέλεια, η παραγωγή ρούχων χωρίς κραυγαλέα λογότυπα, με υψηλή ποιότητα και κομψή γραμμή, δεν φαίνεται να βγαίνει ποτέ εκτός μόδας και η ιταλική μάρκα, η οποία ανήκει στον πλουσιότερο Γάλλο, τον Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο του ομίλου LVMH έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα: από το 1994 είναι ο βασικός αγοραστής του πολύτιμου μαλλιού που προέρχεται από τη βικούνια, ένα είδος λάμα που ζει στη Νότια Αμερική, στις Άνδεις. Μόνο στο Περού, υπάρχουν περίπου 200.000 περίπου από αυτά τα κομψά ζώα, το μαλλί των οποίων είναι περιζήτητο κι έχει εκτοξεύσει τις «μετοχές» του ιταλικού brand  στους κύκλους των πλουσίων.

    Η πολυτέλεια των 9.000 δολαρίων

    Στους φημισμένους για τη luxury αγορά τους δρόμους του Λονδίνου, του Μιλάνο και της Νέας Υόρκης, ο οίκος μόδας Loro Piana πουλάει ένα πουλόβερ vicuna έναντι 9.000 δολαρίων.

    Στη διάσημη τηλεοπτική σειρά Succession, ο χαρακτήρας Kendall Roy συνήθιζε ένα φοράει ένα κασμιρένιο καπέλο μπέιζμπολ του ιταλικού brand, το οποίο στα καταστήματα, κάποιος μπορούσε να το βρει έναντι 600 δολαρίων.

    Η επιλογή της «ήσυχης πολυτέλειας» και η αυξανόμενη ζήτηση από τους super rich  για το brand που επιλέγει μία κομψή και ήπια γραμμή δεν ξέφυγε από το ραντάρ του Μπερνάρ Αρνό, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία 202 δισ. δολάρια.

    Η Loro Piana ανήκει από το 2013 στον κορυφαίο οίκο, αν και το brand μετράει περίπου έναν αιώνα παρουσίας στον χώρο της μόδας. Φημίζεται για το υψηλής ποιότητας μαλλί που προμηθεύεται, τις σπάνιες πρώτες ύλες και την υψηλή ποιότητα.

    Ο οίκος πέτυχε να αναδειχθεί χάρη στις σημαντικές συμφωνίες που πέτυχε για να μπορεί να είναι αποκλειστικός προμηθευτής ή ο μεγαλύτερος αγοραστής των σπάνιων πρώτων υλών.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

     



    ΣΧΟΛΙΑ