• Mononews TV

    Lofos House by Block722 στην Κρήτη – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το πράσινο, άγριο κρητικό τοπίο και ο πλούτος και η κληρονομιά των παραδοσιακών χειροτεχνιών καθορίζουν τον σχεδιασμό της χτισμένης στους πρόποδες της οροσειράς της Θρυπτής στην ανατολική πλευρά της Κρήτης κατοικίας, των 400 τετραγωνικών.

    Γήινες αποχρώσεις και φυσικές υφές κερδίζουν τις εντυπώσεις στην εξοχική κατοικία με το όνομα «Λόφος» («The Hill») που δείχνει να λατρεύει τον περιβάλλοντα χώρο, την οποία η studio Block722 φώλιασε στους πρόποδες της Θρυπτής, στην ανατολική πλευρά της Κρήτης.

    Το βουνό και η θάλασσα είναι τόσο δυνατά στοιχεία αυτού του τόπου. Και πρέπει να τα σεβαστεί κανείς και να παρέμβει μόνο με ταπεινό τρόπο. Έτσι, ο σχεδιασμός αυτού του σπιτιού είναι μια ωδή σε αυτήν την ευλαβική σχέση μεταξύ φύσης και αρχιτεκτονικής.

    Αποτελώντας μια κύρια κατοικία μαζί με δύο ξενώνες και μεγάλους υπαίθριους χώρους, το κτίσμα είναι διατεταγμένο σε τέσσερις διασυνδεδεμένους όγκους που ολοκληρώνονται με roof gardens (που βοηθούν το σπίτι να εξαφανιστεί στην πλαγιά του λόφου).

    Σε απάντηση στην απότομη κλίση της τοποθεσίας, οι κύβοι της κατασκευής βρίσκονται σε δύο διαφορετικά επίπεδα, σε έναν κλιμακωτό υπαίθριο χώρο.

    Η έμπνευση πίσω από τα πολλά επίπεδα προήλθε άλλωστε ακριβώς από την έντονη επιθυμία να δημιουργηθεί κάτι διακριτικό και με σεβασμό στο περιβάλλον του.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ