• Mononews TV

    Lamda Development: Ποιοι μεγάλοι Όμιλοι διεκδικούν έργο 120 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μάχη ανάμεσα στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας αναμένεται να δοθεί για έναν ακόμα σημαντικό διαγωνισμό της Lamda Development για τα έργα της Α΄ Φάσης της ανάπλασης στο Ελληνικό.

    Πρόκειται για τον κλειστό διαγωνισμό εκτιμώμενου προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Οι σχετικές προσφορές υποβλήθηκαν ύστερα από πρόσκληση της Lamda Development. Πιο συγκεκριμένα, οι μέχρι στιγμής διεκδικητές του έργου, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς στο mononews, είναι οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ, Intrakat και Mytilineos.

    Το νέο αθλητικό κέντρο στο Ελληνικό αναμένεται να περιλαμβάνει πλήθος εγκαταστάσεων που θα αφορούν την κολύμβηση, την αντισφαίριση, το ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση, το βόλεϊ, και τον στίβο. Επίσης, θα ανεγερθούν ξενώνες διαμονής για τους αθλητές. Το έργο έχει ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025 και, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στόχος είναι να έχει προκύψει ο ανάδοχος έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει πως οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2023.

    Από τα τέλη της άνοιξης του τρέχοντος έτους η Περιφέρεια Αττικής είχε δώσει τη θετική γνωμοδότησή της και στα τέλη του Ιουλίου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι. Επιπλέον, λίγες ημέρες αργότερα, δηλαδή στις αρχές του Αυγούστου το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη, ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη της ανάπτυξης και η σχετική γνωμοδότηση γνωστοποιήθηκε προχθές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ