• Mononews TV

    Υπουργείο Υποδομών: Βγάζει από το συρτάρι δύο οδικά έργα αξίας €110 εκατ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το υπουργείο Υποδομών βγάζει δύο οδικά έργα συνολικού εκτιμώμενου κόστους 110 εκατ. Ευρώ από το συρτάρι με πρωταγωνιστή το Ιόνιο Πέλαγος.

    Πρόκειται για το Αργοστόλι-Πόρος και για την υποθαλάσσια ζεύξη Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση στη Διαύγεια προχωρούν οι διαδικασίες για τις τεχνικές μελέτες για το Αργοστόλι-Πόρος με ανάδοχο τη Θαλής Μελετητική Ε.Ε. Επίσης, στο ίδιο στάδιο βρίσκονται και οι διαδικασίες για τη διενέργεια διαγωνισμών που αφορούν τη σύνταξη οικονομικών και τεχνικών μελετών για τη ζεύξη Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας και πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση για μελέτες υδραυλικών, κυκλοφοριακής μελέτης και της προμελέτης οδοποιίας.

    Γεγονός και το οποίο σημαίνει πως το Υπουργείο «τρέχει» τις διαδικασίες για την εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης και εν συνεχεία για την προκήρυξη των διαγωνισμών.

    Σημειώνεται πως και τα δύο έργα έχουν χαρακτηριστεί ως εθνικού επιπέδου, γεγονός και το οποίο σημαίνει ότι το Υπουργείο Υποδομών επιδιώκει την εξασφάλιση χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, στόχος του Υπουργείου είναι τουλάχιστον όσον αφορά το Αργοστόλι-Πόρος, να ξεκινήσει ο διαγωνισμός έως τα τέλη του 2022.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ