• Mononews TV

    Υπουργείο Υποδομών: Ανεβάζει ταχύτητες για κτιριακό ΣΔΙΤ 148 εκατ. ευρώ που διεκδικούν οι μεγάλοι Όμιλοι – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ταχύτητες ανεβάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για υπό δημοπράτηση κτιριακό ΣΔΙΤ εκτιμώμενου προϋπολογισμού 148,1 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα που διεκδικούν οι μεγάλοι Όμιλοι.

    Πρόκειται για το υπό δημοπράτηση project που αφορά στην ανέγερση και την ανακατασκευή δικαστικών μεγάρων και στη μάχη της διεκδίκησης έχουν ριχτεί μεγάλα ονόματα όπως οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ, Intrakat, Mytilineos και Κοπελούζος.

    Επίσης, το Υπουργείο επιταχύνει και τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των δικαστικών μεγάρων στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ προετοιμάζεται το έδαφος για την ωρίμανση ενός παρόμοιου διαγωνισμού στην Κρήτη. Επομένως, γίνεται λόγος για ένα πακέτο έργων συνολικής αξίας 310 εκατ. Ευρώ.

    Το ΣΔΙΤ για τη Βόρεια Ελλάδα

    Ο διαγωνισμός για τα δικαστικά μέγαρα στη Βόρεια Ελλάδα προηγείται των άλλων δύο projects.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και υπογράφεται από τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται πλέον στο πρώτο στάδιο της Β’ Φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

    Κατά τη διάρκεια αυτού του Σταδίου οι ενδιαφερόμενοι θα διαπραγματευτούν με την αναθέτουσα αρχή του έργου για να καταλήξουν στο τελικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

    Πηγές με πολύ καλή γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας επισημαίνουν πως οι προσφορές αναμένεται να έχουν υποβληθεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει ότι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται στις αρχές του 2023, ενώ εντός του ίδιου έτους εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή και η ανακαίνιση των δικαστικών μεγάρων στη Βόρεια Ελλάδα

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ