• Mononews TV

    Intrum Hellas: Πωλητήριο σε 40 μικρά οινοποιεία και 100 εταιρείες τροφίμων – mononewsTV

    • NewsRoom

    Νέα πακέτα πωλήσεων αλά Tethys ετοιμάζει η Intrum, τα οποία αφορούν σε 40 μικρά οινοποιεία και σε περίπου 100 εταιρείες τροφίμων.

    Πρόκειται για 40 μικρά οινοποιεία –που βαρύνονται με προβληματικά δάνεια περί τα 40 εκατ ευρώ- με την Intrum να σχεδιάζει την πώληση τους σε επενδυτή για την ανάπτυξη τους, όπως έγινε στην περίπτωση των ξενοδοχείων του πακέτου Tethys. Τα οινοποιεία ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί θα μεταβιστούν όλα μαζί, ή γκρουπαρισμένα ανά περιοχή που δραστηριοποιούνται.

    Ανάλογη λύση σχεδιάζεται και για περίπου 100 επιχειρήσεις στον κλάδο τροφίμων –με συνολικά δάνεια της τάξης του 1 δις ευρώ-, που δραστηριοποιούνται στους τομείς των κατεψυγμένων (όπως ζυμες), φρούτων, πρώτων υλών.

    Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν ο επικεφαλής της Intrum Γιώργος Γεωργακόπουλος «πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημά τους δεν είναι μόνο ο τραπεζικός δανεισμός, αλλά ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα του ίδιου του επιχειρηματικού τους μοντέλου».

    Οι πρώτες επαφές της Intrum με τους επιχειρηματίες έχει δείξει ότι οι περισσότεροι είναι θετικοί στην αναδιάρθρωση του δανεισμού τους, όπως και στην είσοδο νέων κεφαλαίων από στρατηγικό επενδυτή, αλλά και στην προοπτική συγχωνεύσεων ώστε να δημιουργηθούν μεγαλύτερα σχήματα, με τη συμμετοχή επενδυτή. Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αναδιάρθρωση δανεισμού, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις υστερούν σε μοντέλο ανάπτυξης, σε οικονομίες κλίμακας, σε επίπεδο τεχνογνωσίας

    Σημειώνεται ότι η Intrum Hellas αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο για τη διάσωση μικρών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα ενεργοποιείται στην ανεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων, ώστε πολλές από τις «κόκκινες» σήμερα επιχειρήσεις να καταστούν και πάλι βιώσιμες.

    Και όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξη του: Σε μια σύγχρονη οικονομία, όπως η ελληνική, ο κλάδος των servicers καλείται να ανοίξει δρόμο, συμβάλλοντας ώστε η αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και κλάδων να ενισχύσει την ανάπτυξη.

    Να σημειωθεί ότι η Intrum διαχειρίζεται 1,3 εκατομμύρια προβληματικά δάνεια, 550 χιλιάδων οφειλετών, ύψους 60 δις ευρώ. Το 50% είναι δάνεια ιδιωτών και το άλλο 50% επιχειρηματικά. Από τα 60 δις ευρώ κόκκινων οφειλών τα 40 δις ευρώ (ποσοστό 70%) έχουν εξασφαλίσεις σε ακίνητα.

    Η Intrum έχει επίσης τα υψηλότερα ποσοστά εγκρισιμότητας –στο 90%- στις ρυθμίσεις δανείων ιδιωτών και μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ