• Mononews TV

    Intrakat: Η επόμενη ημέρα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τη χρηματοδοτική του ικανότητα βελτιώνει ο Όμιλος της Intrakat, καθώς ολοκληρώθηκε και υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ δίνοντας στην εισηγμένη τους απαραίτητους πόρους ώστε να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα έργα στους τομείς ενδιαφέροντος της. Σημειώνεται, πως οι νέες μετοχές θα εισέλθουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 30 Ιανουαρίου.

    Με το κεφάλαιο αυτό, η εισηγμένη, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Αλέξανδρος Εξάρχου, αποτελεί μία ορθά κεφαλαιοποιημένη εταιρεία και εκτιμάται πως θα πετύχει το στόχο του break-even εντός της χρονιάς που διανύουμε, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην κερδοφορία.

    Πλέον η Intrakat έχει τη δυνατότητα να αναρριχηθεί στις τάξεις των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστικών ομίλων, καθώς μπορεί να αυξήσει περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων της, το οποίο βάσει των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου του 2022 εκτιμάται στα 1,2 δισ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι νέα ΑΜΚ έγινε με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης στα 1,17 ευρώ ανά μετοχή και με αναλογία 1,13878 νέες για κάθε μία παλαιά.

    Από το υπό άντληση ποσό των 100 εκατ. ευρώ, τα 25,6 εκατ. ευρώ θα πάνε απ’ ευθείας στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ τα υπόλοιπα 74,4 εκατ. ευρώ λογίζονται ως κεφάλαια υπέρ το άρτιο, πάνω δηλαδή από την ονομαστική αξία της μετοχής που είναι στο 0,30 ευρώ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ