• Mononews TV

    Ηλεκτρονική Βίβλο του τουρισμού φτιάχνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης – mononewsTV


    Πλατφόρμα παρακολούθησης της οικονομικής πορείας των τουριστικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου φέρνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, για λογαριασμό του υπουργείου Τουρισμού.

    Ο προϋπολογισμός του έργου για τη δημιουργία της πλατφόρμας mydigitaltourism.gr ξεπερνάει τα 16 εκατ. ευρώ και φορέας χρηματοδότησης είναι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Η Κοινωνία της Πληροφορίας, ως ανάδοχος του έργου, ανακοίνωσε τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο θα ενταχθεί σε πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, όντας το τελευταίο πριν προκηρυχθούν εκλογές.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημιουργία της εν λόγω πλατφόρμας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το υπουργείο Τουρισμού, καθώς σκοπός της είναι να καταγράφει την πορεία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και να λαμβάνει σημαντικά στατιστικά για την πορεία της οικονομίας.

    Συγκεκριμένα στόχος της πλατφόρμας «mydigitaltourism» είναι η μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων, η βελτίωση της διαθεσιμότητας έγκαιρων και αξιόπιστων στατιστικών δεδομένων σχετικά με τις τουριστικές οικονομικές δραστηριότητες και η παροχή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που αφορούν στη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα (π.χ. διαμονή εκτός καταλυμάτων σε άλλου είδους εγκαταστάσεις όπως camping, σκάφη αναψυχής κ.α.), τη στιγμή που αυτά θα γίνονται διαθέσιμα από τις επιχειρήσεις, σχετικά με τις αφίξεις τουριστών.

    Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο διαγωνισμός για το έργο αναμένεται να προκηρυχτεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο, ενώ λόγω της σπουδαιότητας του έργου, αναμένεται να «τραβήξει» και το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ