• Mononews TV

    Η Star Bulk του Πέτρου Παππά «ξεφορτώνει» παλιά πλοία της με μεγάλα κέρδη – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Star Bulk, του Πέτρου Παππά, προέβη σε μια κερδοφόρα πώληση ενός ultramax, οκτώ ετών, το οποίο είναι το δέκατο τρίτο πλοίο που πούλησε η εταιρεία μέσα στο 2023.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία πούλησε το Star Bovarius 61.600 dwt, κατασκευής 2015, για 25 εκατομμύρια δολάρια.

    Το πλοίο άξιζε λιγότερο από 20 εκατομμύρια δολάρια όταν το αγόρασε η Star Bulk πριν από σχεδόν τρία χρόνια, ως μέρος μιας εξαγοράς 102,3 εκατομμυρίων δολαρίων, επτά πλοίων από την Scorpio Bulkers.

    Υπενθυμίζεται ότι η Star Bulk, αγόρασε μεγάλο μέρος του στόλου της σε χαμηλότερες τιμές, επωφελείται από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς για να αποσύρει αρκετά από τα σχετικά παλαιότερα πλοία της. Το Star Bovarius γίνεται το 13ο πλοίο που πωλείται φέτος από την εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

    Η Star Bulk κατοχύρωσε κέρδος 18,9 εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις πλοίων το τρίτο τρίμηνο, ακολουθούμενο από ένα άλλο κέρδος 15,6 εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις πλοίων το τέταρτο τρίμηνο.

    Τα Supramaxes και ultramaxes είναι ο μικρότερος τύπος πλοίων στον ευέλικτο στόλο της Star Bulk με περίπου 120 bulker εξοπλισμένα με scrubber και η εταιρεία υπό τον Πέτρο Παππά φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμη να μειώσει την έκθεσή της σε αυτά.

    Οι ευκαιριακές πωλήσεις πλοίων αποτελούν μέρος μιας προσεκτικής, σταδιακής πολιτικής ανανέωσης του στόλου, σύμφωνα με την οποία ο Πέτρος Παππάς παραγγέλνει επίσης νεότευκτα με συμβατικά καύσιμα, προτού αποφασίσει ποιο μελλοντικό καύσιμο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και σχέδιο πλοίου θα επιλέξει.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ