• Mononews TV

    Η επένδυση και το στοίχημα της Microsoft – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τον Φεβρουάριο αναμένεται να οριστεί ο ανάδοχος που θα τρέξει το mega-project αξίας 1 δισ. ευρώ με τα Data Centers της Microsoft στην Ελλάδα, όπως είπε η Γιάννα Ανδρονοπούλου, General Manager Ελλάδας, Μάλτας, Κύπρου στο πλαίσιο του συνεδρίου EmTech Europe.

    Μάλιστα πριν από δύο ημέρες υπεγράφη το πολυαναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο και «ξεκολλάει» τις διαδικασίες οι οποίες παρέμεναν…κολλημένες για αρκετούς μήνες.

    Όπως είπε η κ. Ανδρονοπούλου, το project θα προχωρήσει με νέα χρονοδιαγράμματα μετά από τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο, όπου και θα οριστεί ο ανάδοχος που θα προχωρήσει στην κατασκευή των Data Centers.

    Αν και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών, η επικεφαλής της Microsoft εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι πλέον η επένδυση θα «τρέξει» με γρηγορότερους ρυθμούς, δηλώνοντας ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

    Το Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 15 Ιανουαρίου και αφορά στην έγκριση του Ειδικού Σχέδιου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για το κέντρο δεδομένων στο Δήμο Σπατών Αρτέμιδας.

    Το ενδιαφέρον για την κατασκευή του πρώτου Data Center της Microsoft φαίνεται να είναι μεγάλο, καθώς προσφορές έχουν καταθέσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με τον ιταλικό πολυεθνικό όμιλο Renco, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μέσω της ΑΚΤΩΡ ενώ λέγεται ότι συμμετέχει και η Mytilineos.

    Η επένδυση της Microsoft, συνολικής αξίας 976 εκατ. ευρώ, είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας και των data centers στη χώρα μας.

    Στόχος είναι μέσα στο έτος να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ η επένδυση θέλουν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ