• Mononews TV

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Ενέργεια, κατασκευές και παραχωρήσεις το τρίπτυχο της επιτυχίας – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά που βρίσκεται ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός του, Γιώργος Περιστέρης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου του 2022.

    Πρόσθεσε, επίσης, πως παρά το υφιστάμενο κλίμα αβεβαιότητας ο Όμιλος επικεντρώνει στο τρίπτυχο παραχωρήσεις, ενέργεια και κατασκευές, το οποίο και έχει θέσει την εταιρεία στην πρώτη γραμμή των ευκαιριών, ενώ δημιουργεί αξία για την κοινωνία και του μετόχους.

    Χρηματοδότηση έργων

    Ο Γιώργος Περιστέρης υπερθεμάτισε τη σημασία των έργων που αφορούν την ενέργεια, τις παραχωρήσεις και τις κατασκευές, καθώς ανέφερε ότι αποτελούν κλάδους με θετικές προοπτικές, οι οποίοι αποφέρουν σταθερές, επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες ταμειακές ροές.

    Επιπλέον, πρόσθεσε πως οι τρεις παραπάνω κλάδοι δημιουργούν τις συνθήκες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, ενώ προστατεύουν τον Όμιλο από την ανοδική πορεία των επιτοκίων. Σχετικά με το θέμα του δανεισμού ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανέφερε πως έχουν εξασφαλιστεί μέσω των προηγούμενων ομολογιακών εκδόσεων όλα τα κεφάλαια για επενδύσεις που δρομολογεί ο Όμιλος.

    Δήλωσε, επίσης, πως ο δανεισμός κινείται σε σταθερά και ανταγωνιστικά επίπεδα καθώς τα επιτόκια έχουν διαμορφωθεί για τον Όμιλο στο 2,7%. Τονίστηκε, επιπλέον, πως τα έργα παραχώρησης προστατεύουν από την ανοδική τροχιά των επιτοκίων, γεγονός και το οποίο σημαίνει πως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν επηρεάζεται από το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ