• Mononews TV

    Φαρμακαποθήκες: Ποια φάρμακα θα λείψουν τον χειμώνα – Σοβαρές καταγγελίες – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σοβαρές καταγγελίες εναντίον όλων, όσοι εμπλέκονται στο μείζον ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, έκαναν τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων. Μίλησαν για το φαινόμενο «σκούπα» στα φαρμακεία, για υποκρισία και θέατρο, για τον ρόλο των φαρμακοποιών, για υποεφοδιασμό της αγοράς και για το λουκέτο σε πολλές φαρμακαποθήκες, ως συνέπεια όλων αυτών.

    Ο πρόεδρος των φαρμακαποθηκάριων Θεόδωρος Σκυλακάκης δεν μάσησε τα λόγια του και καταλόγισε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θεωρεί υπεύθυνα για τις ελλείψεις φαρμάκων. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον ρόλο του ΕΟΦ, του ΠΦΣ και του ΣΦΕΕ και σε «συμφέροντα».

    Ποια φάρμακα θα λείψουν

    Ειδικότερα, σχετικά με το ποια φάρμακα εξακολουθούν να είναι σε έλλειψη, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε:

    «Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες, μιλάμε για περίπου 135-140 φάρμακα. Τα αντιβιοτικά (αμοξυκιλλίνη), οι μοντέρνες ινσουλίνες που αντιμετωπίζουν και την παχυσαρκία εκτός από τον διαβήτη και τα σκευάσματα για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

    Το φαινόμενο με τις ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων αναμένεται να διαρκέσει, εκτιμούν οι φαρμακαποθηκάριοι, μέχρι τουλάχιστον να γίνει επαναπατρισμός των πρώτων υλών από την Ασία.

    «Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα σε άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών 130 κωδικών (από τους 282), που δεν είναι σε έλλειψη, αφού πρώτα κάνει έλεγχο. Ογδόντα πέντε (85) από αυτούς «λιμνάζουν» στις φαρμακαποθήκες και σε 50 από αυτούς υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε γενόσημα. Ζητάμε προστασία. Η πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας είναι στη σωστή κατεύθυνση».

    Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του ΕΟΦ, από τον Ιανουάριο του οι γιατροί συνταγογραφούν με δραστική ουσία τα φάρμακα, τα οποία λείπουν, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να μπορούν να δώσουν στους πολίτες γενόσημα – μέτρο, ωστόσο, που είναι άγνωστο, εάν εφαρμόζεται.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ