• Mononews TV

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 182,7 εκατ. δολάρια – mononewsTV

    • NewsRoom

    H ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, του Αριστείδη Πίττα, γνωστοποίησε τα οικονομικά στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 42,9 εκατ. δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα που αποδίδεται σε κοινούς μετόχους για την ίδια περίοδο είναι 17,7 εκατομμύρια δολάρια ή 2,50 δολάρια ανά μετοχή.

    Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 22,9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κατά μέσο όρο 18 πλοία λειτουργούσαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, κερδίζοντας κατά μέσο όρο 29.399 δολάρια την ημέρα.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι το τριμηνιαίο μέρισμα είναι 0,50 δολάρια ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 πληρωτέο τον Μάρτιο.

    Επίσης, τα οικονομικά στοιχεία για όλο το 2022 διαμορφώθηκαν ως εξής: Τα συνολικά καθαρά έσοδα ήταν 182,7 εκατ. δολάρια και το καθαρό εισόδημα που αποδίδεται σε κοινούς μετόχους ανήλθε σε 106,2 εκατομμυρίων δολάρια.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:

    «Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2022, οι αγορές εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκαν περισσότερο από 80% από τα επίπεδα που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης. Στις αρχές του 2023, οι ναύλοι της αγοράς υποχώρησαν λίγο περισσότερο και φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί, προς το παρόν, σε επίπεδα ακόμα καλύτερα από τα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία του COVID. Ωστόσο, με ένα βιβλίο παραγγελιών, στο 29% υφιστάμενου στόλου, αναμένουμε ότι οι αγορές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τα επόμενα δύο χρόνια. Ευτυχώς για την Euroseas, η πλειονότητα των σκαφών μας έχει δρομολογηθεί να παραδοθεί μέχρι το 2024».

    Τέλος, επισημαίνεται ότι η εταιρεία αναμένει να παραλάβει συνολικά εννέα πλοία, τα τρία μέσα στο 2023 και τα υπόλοιπα έξι το 2024

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ