• Mononews TV

    Εθνική Τράπεζα: Ο Παύλος Μυλωνάς προαναγγέλλει και νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου – MononewsTV

    • NewsRoom

    Η Εθνική Τράπεζα αλλάζει, ψηφιοποιείται, προχωρά σε δομικές αλλαγές με πλήρη αναδιάρθρωση του λειτουργικού της μοντέλου και κλείσιμο καταστημάτων, και αυτό φέρνει  εκτός από τα  νέα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και ένα «πιο λιτό  οργανόγραμμα».

    Την περασμένη εβδομάδα με επιστολή του προς όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας, ο CEO της ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς τους ενημέρωσε για άλλη μία φορά για τις αλλαγές που έρχονται.

    Η επιστολή των 349 λέξεων, αναφέρεται στην αναδιάταξη του δικτύου, στην κατάργηση θέσεων, στην εκπαίδευση του προσωπικού για να αναλάβει νέο ρόλο συμβουλευτικό, αφού οι κλασικές συναλλαγές περιορίζονται.

    «Υιοθετούμε στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού που απευθύνονται σε συγκεκριμένους χώρους ή και ρόλους. Θα είναι η προτιμητέα επιλογή μας εφεξής και θα υλοποιείται σε περιοχές όπου η αναδιάρθρωση δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για αλλαγή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς και δείχνει την έξοδο και στους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους.

    Η επιστολή –καθώς είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελουσίας που λήγει στις 15 του μήνα με μάξιμουμ αποζημίωσης και bonus τις 180.000 ευρώ- δημιούργησε μία αναταραχή μεταξύ των εργαζομένων. Μάλιστα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές  η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χαμηλότερη των προσδοκιών της διοίκησης και συμπληρώνουν πως η επιστολή Μυλωνά, θα στείλει το μήνυμα…που είναι «πάρτε αποζημίωση και bonus και φύγετε».



    ΣΧΟΛΙΑ