• Mononews TV

    Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η ζωή ως vegan, ο γιος της και οι επόμενες επενδύσεις – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το ραντεβού είχε δοθεί στο πρώτο vegan bakery της Αθήνας, το Holy Llama. Η οικοδέσποινα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση έφθασε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, για να υποδεχθεί Έλληνες και ξένους επιστήμονες, που θα λάβουν μέρος στην 1η ημερίδα στη χώρα μας για τις εξελίξεις στην πρόληψη και στη θεραπεία νοσημάτων μέσω της φυτικής διατροφής.

    Χαμογελαστή και ζεστή, μόλις είδε τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη, που είχε φθάσει νωρίτερα από εκείνη, τα μάτια της έλαμψαν. Ζήτησε συγγνώμη από τους παρευρισκόμενους και έσπευσε να τον χαιρετήσει, αγκαλιάζοντάς τον θερμά. Στη συνέχεια μπήκαν μαζί στο κατάστημα και ξεκίνησαν να συνομιλούν με τον κόσμο.

    Ανοικτή και ειλικρινής, η κα Κούρκουλου-Λάτση είναι μια νέα γυναίκα, που αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής και φροντίζει να εκπληρώνει τα βαθύτερα θέλω της, μέσα από μια φιλοσοφία ζωής προσεκτικά επιλεγμένη. Απόλυτα συνειδητοποιημένη, έχει καταφέρει – παρά τα «βαριά» της επώνυμα, που θα μπορούσαν να την «μπλοκάρουν» – να ανοίξει τους δικούς της δρόμους και να ακολουθήσει την καρδιά της.

    Κάπως έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι της στον βιγκανισμό.

    Όπως μας είπε: «Από 22 χρονών ξεκίνησα τις αλλαγές στη διατροφή μου, ήρθε πολύ φυσικά για μένα. Ξεκίνησα από vegetarian και σταδιακά έγινα vegan. Ήταν κάτι που προέκυψε απλά, δεν καταπίεσα τον εαυτό μου. Είχα μια αγάπη για τα ζώα, που ήταν πολύ πιο δυνατή από αυτή του μέσου ανθρώπου. Οπότε είχα το έναυσμα να πω, δεν θέλω να πεθάνεις εσύ για να φάω εγώ, αφού δεν το χρειάζομαι.

    Κι όταν μου ζητάνε ένα επιχείρημα, γιατί να γίνει κάποιος vegan, είναι αυτό, αν είσαι ένας άνθρωπος που σέβεται τη ζωή – κι εγώ τη σέβομαι, την αγαπάω τη ζωή μου και τη θεωρώ πολύ σημαντικό πράγμα – και σέβεσαι τη ζωή του άλλου, λες ότι εγώ μπορώ να επιβιώσω, χωρίς να πεθάνει, οπότε γιατί να το κάνω; Επειδή μου αρέσει; Προφανώς μου αρέσει. Προφανώς μου άρεσε το μπέικον, προφανώς μου άρεσε και το μπιφτέκι, είχα απώθηση μόνο σε ό,τι μου θύμιζε ζωντανό, δηλαδή αρνί το Πάσχα δεν έχω φάει ποτέ».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ