• Mononews TV

    Έως 100 διαμερίσματα στην Ομόνοια στο πλάνο της Dimand – mononewsTV

    • NewsRoom

    Επενδύσεις στον τομέα των οικιστικών ακινήτων, με επικέντρο την περιοχή της Ομόνοιας, σχεδιάζει η Dimand, κάνοντας την αρχή από το Μινιόν, που περιήλθε στο χαρτοφυλάκιό της πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

    Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος επιβεβαιώνει, μιλώντας στο mononews, πως ένα από τα εναλλακτικά σενάρια για την αξιοποίηση του Μινιόν είναι ένα τμήμα του να μετατραπεί σε διαμερίσματα μακροχρόνιας μίσθωσης για μόνιμους κατοίκους. «Στόχος μας είναι να επιστρέψει η μόνιμη κατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Αν αυτή η περιοχή δεν κατοικηθεί ξανά, το κέντρο της πρωτεύουσας δεν έχει μέλλον. Πρόκειται για μία παρέμβαση που πρέπει να γίνει, θα την κάνουμε εμείς, δεν θα περιμένουμε να προχωρήσει κάποιος άλλος πρώτα», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενώ μιλώντας για τη δυσκολία του εγχειρήματος σχολιάζει πως «η Dimand είναι για τα δύσκολα».

    Η εισηγμένη έχει προχωρήσει στην αγορά δύο επιπλέον ακινήτων πέριξ της πλατείας Ομονοίας, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα θα μετατραπεί σε κτίριο διαμερισμάτων. Ο σχεδιασμός της Dimand προβλέπει τη δημιουργία κατοικιών σε συνολική έκταση 5.000 έως 6.000 τετραγωνικών μέτρων. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν περίπου 100 διαμερίσματα, μέσης επιφάνειας 60 έως 70 τετραγωνικών μέτρων, το development των οποίων θα αναλάβει η εταιρεία, που θα τα ενοικιάσει, ώστε να αποτελέσουν προϊόν προς πώληση και να μεταβιβαστούν μισθωμένα.

    Στο ραντάρ της Dimand το κέντρο της Αθήνας

    Το κτίριο είχε εντοπιστεί από το ραντάρ της Dimand ήδη από το 2006. «Με το Μινιόν, το Moxy και άλλα δύο κτίρια που αγοράσαμε στην περιοχή, θελήσαμε να ενταχθούμε στην προσπάθεια αστικής ανάπλασης που συζητείται και ξεκινά από την αναβάθμιση της περιοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου, περιλαμβάνει το Πολυτεχνείο, την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, την πλατεία Κοτζιά και τη συνένωση με την Αιόλου και την πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Δεν κοιτούσαμε μόνο το Μινιόν, κοιτούσαμε συν τω χρόνω όλη αυτήν την πορεία», ανέφερε στο τελευταίο συνέδριο της Prodexpo ο επικεφαλής της εταιρείας.

    Όσον αφορά στο Μινιόν, το πρώην πολυκατάστημα εισέρχεται στη φάση της κατασκευής που θα το μεταμορφώσει σε έργο μεικτών χρήσεων, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις της Dimand με τους μελλοντικούς χρήστες των χώρων γραφείων και καταστημάτων. Η επένδυση θα φτάσει τα 54,4 εκατ. ευρώ, μαζί με το τίμημα 25 εκατομμυρίων για την αγορά του κτιρίου από τη Folli Follie, καθώς το ακίνητο θα γίνει «πράσινο» και θα μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα, λαμβάνοντας περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED στη βαθμίδα Gold.

    Σε πρώτη φάση, η Dimand εξαγόρασε τις τρεις από τις πέντε οριζόντιες ιδιοκτησίες του ακινήτου στην Πατησίων, ενώ έχει υπογραφεί προσύμφωνο με τη Folli Follie και για τις υπόλοιπες δύο, με το οριστικό συμβόλαιο να αναμένεται μέχρι τέλους του χρόνου. Σημειωτέον ότι στο ευρύτερο πλαίσιο της ανακατασκευής του Μινιόν, η θυγατρική της Dimand, Alkanor, υπέγραψε σύμβαση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 11 εκατ. ευρώ με την Alpha Bank. Στόχος είναι το «νέο» Μινιόν να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ