• Mononews TV

    ElvalHalcor: Δεν έχει επηρεαστεί η ζήτηση στην Ευρώπη- Επενδύσεις €150 εκατ. το 2022 – mononewsTV


    Ανεπηρέαστη από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και των αυξημένων τιμών ενέργειας, είναι η ζήτηση στα προϊόντα της ElvalHalcor, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Η εταιρεία που παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση μεγεθών το 2021, συνεχίζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα το 2022, με επιπλέον επενδύσεις της τάξης των 130 εκατ. ευρώ στον τομέα αλουμινίου όσες ήταν και το 2021, για να ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση επενδύσεων αλουμινίου. Ειδικότερα, θα ολοκληρώσει την επένδυση στο ψυχρό έλαστρο και στη μονάδα βαφής που ξεκίνησε πέρυσι με στόχο να φτάσει η δυναμικότητά της τους 520.000 τόνους στα τέλη του έτους.

    Την ίδια στιγμή προγραμματίζει επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ στον τομέα του χαλκού, για την αναβάθμιση της πρέσας του σωληνουργείου για να αυξήσει τις δυνατότητές της στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, για τα νέα σημαντικά συμβόλαια σε νέες αγορές που εξασφαλίζει.

    Όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν, που έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των commodities, απαιτούν από την εταιρεία αυξημένα κεφάλαια κίνησης για αγορά πρώτων υλών, αλλά θα επηρεάσουν θετικά τα EBITDA και ενδεχομένως και τα περιθώρια κέρδους, στον βαθμό που η ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου δεν επηρεάζεται.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ