• Mononews TV

    Elon Musk: Δωρεά μαμούθ 5,7 δισ. δολαρίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων δώρισε για φιλανθρωπικούς σκοπούς τον περασμένο Νοέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk.

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου διέθεσε πάνω από 5 εκατ. μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είχε στην κατοχή του, το χρονικό διάστημα από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Η δωρεά ήταν αξίας περίπου 5,7 δισ. δολαρίων, με βάση τη μέση τιμή των μετοχών κατά τις ημέρες της πώλησης, γεγονός που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες σε φιλανθρωπική οργάνωση. Στη συναλλαγή συμμετείχε άγνωστο καταπίστευμα, ενώ στο έγγραφο δεν κατονομαζόταν το όνομα της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

    Η δωρεά πραγματοποιήθηκε την περίοδο που ο Musk βρισκόταν σε διαμάχη με πολιτικούς όπως ο Bernie Sanders και η Elizabeth Warren για τις ανισότητες και το ενδεχόμενο επιβολής εισφοράς στις μεγάλες περιουσίες.

    Περίπου την ίδια περίοδο, ο μεγιστάνας ανέφερε ότι θα πουλούσε μετοχές, εάν τα Ηνωμένα Έθνη μπορούσαν να αποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθούσαν στην εξάλειψη της πείνας στον κόσμο, μετά την πρόταση του επικεφαλής του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του Οργανισμού να αναλάβουν δράση δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Musk.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ