• Mononews TV

    Έλληνες εφοπλιστές: Συμφέρουσες πωλήσεις στην αγορά των τάνκερ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Αυξημένη κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις αγοραπωλησίες πλοίων, με τον τομέα των τάνκερ, όπως επισημαίνουν ναυλομεσίτες, να βρίσκεται στο επίκεντρο.

    Μάλιστα, εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις κατηγορίες MR και aframax, δείχνει ότι μπορεί οι τιμές των συγκεκριμένων πλοίων να πλησιάσουν σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Σύμφωνα με την Εύα Τζίμα της Seaborne Shipbrokers, η αναταραχή στο εμπόριο πετρελαίου σε συνδυασμό με την πιθανότητα κλιμάκωσης της κατάστασης τους επόμενους μήνες, διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την διάθεση των επενδυτών για τον κλάδο.

    Οι προσφορές που υποβάλλονται είναι εντυπωσιακές και δείχνουν ότι οι αξίες των δεξαμενόπλοιων κατευθύνονται σε ιστορικά υψηλά. Κατά κύριο λόγο στα μεγαλύτερης ηλικίας και στα νεότερης κατασκευής, όπου η διαθεσιμότητα είναι πιο περιορισμένη, επισημαίνει.

    Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, στην αγορά των δεξαμενόπλοιων έχει σημειωθεί σημαντική μεταβολή, με τη δραστηριότητα να εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένη.

    Σε αυτό το πλαίσιο, αρκετοί Έλληνες επενδυτές σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την άνοδο των τιμών στα τάνκερ πετυχαίνοντας συμφέρουσες συμφωνίες.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ