• Mononews TV

    Ευτύχης Βασιλάκης για Autohellas: Στόχος οι καλές αμοιβές για τους μετόχους μας, με βιώσιμο μέρισμα – mononewsTV


    Στόχος της Autohellas είναι να έχει ισχυρό ισολογισμό και να δίνει καλές αμοιβές στους μετόχους της, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε στους αναλυτές ο επικεφαλής του ομίλου κ. Ευτύχης Βασιλάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα της χρήσης του 2022.

    Άλλωστε για το 2022 η εταιρεία πήρε την απόφαση για διανομή μερίσματος 0,65 ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο 40% έναντι της χρήσης του 2021 και ο στόχος είναι να γίνει βιώσιμη η διανομή αυτή χωρίς να επηρεάζεται η ρευστότητα της εταιρείας ή να θίγονται τα κεφάλαια που προορίζονται για τις επενδύσεις.

    Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε επίσης στις φετινές προοπτικές εκτιμώντας ότι και το 2023 η Ελλάδα θα πάει καλά, αλλά είναι νωρίς να προβλέψει κανείς το αν θα είναι άλλη μία χρονιά ρεκόρ ή αν οι «αριθμοί» κινηθούν λίγο πιο κάτω.

    Σημασία έχει ότι το 2022 η Autohellas πραγματοποίησε το 2022 δεύτερη χρονιά με ρεκόρ αποτελεσμάτων σε πωλήσεις, αλλά και κερδοφορία.

    Ο ίδιος δεν αποκλείει να υπάρξει φέτος ενδεχόμενη πίεση στις τιμές ενοικίασης στην Ελλάδα λόγω ανταγωνισμού αλλά και πίεση στο περιθώριο ΕΒΙΤ ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων που επηρεάζει όλες τις εταιρείες που έχουν δάνεια.

    Ο ίδιος έδωσε λεπτομέρειες ως προς το τι έχει κάνει η εταιρεία του για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που προκαλεί η αύξηση των επιτοκίων, λέγοντας ότι έχει προχωρήσει σε αντιστάθμιση για περίπου το 20% με 22% των δανείων.

    Επεσήμανε δε, ότι ο δανεισμός της Autohellas είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό επιτρέπει και αύξηση του στόλου και εξαγορές.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ