• Mononews TV

    Δόμνα Μιχαηλίδου στο mononews: Δωρεάν διαμερίσματα για νέους άνω των 15 – MononewsTV

    • NewsRoom

    Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί το πρόγραμμα «Ημιαυτόνομη Διαβίωση σε Διαμερίσματα των ανηλίκων δεκαπέντε ετών και άνω» αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας» που θα κατατεθεί στη Βουλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mononews» η Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου θα αξιοποιήσει μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης πόρους ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διαμορφωθούν διαμερίσματα για την στέγαση νέων από 15 ετών που διαβιούν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας. Τα διαμερίσματα αυτά θα βρίσκονται εντός του αστικού ιστού και θα προσομοιάζουν σε συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε τα παιδιά να μη βρίσκονται σε ιδρυματικού τύπου δομές.

    Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο θεσπίζεται πρόγραμμα με τίτλο «Ημιαυτόνομη Διαβίωση σε Διαμερίσματα των ανηλίκων δεκαπέντε ετών και άνω». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους, οι οποίοι διαβιούν σε κλειστές δομές παιδικής προστασίας και λειτουργεί συμπληρωματικά στο πλαίσιο εφαρμογής δημόσιων πολιτικών αποϊδρυματοποίησης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ