• Mononews TV

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Έσοδα 290 εκατ. δολ. και κέρδη 113,3 εκατ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και για ολόκληρο το έτος 2022, αλλά και για μια νέα πιστωτική διευκόλυνση με μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα ύψους έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    Τα καθαρά έσοδα για το έτος 2022 ανήλθαν σε 119,1 εκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται σε κοινούς μετόχους ανήλθαν σε 113,3 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό συγκρίνεται με καθαρό εισόδημα 57,4 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα που αποδόθηκε σε κοινούς μετόχους 51,6 εκατομμυρίων δολαρίων, το 2021.

    Τα έσοδα από τις ναυλώσεις πλοίων ήταν 290 εκατομμύρια δολάρια το 2022, σε σύγκριση με 214,2 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Τα κέρδη ανά μετοχή το 2022 ήταν 1,42 δολάρια.

    Αναλυτικά η εταιρεία ανέφερε για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, καθαρό εισόδημα 25,7 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα που αποδίδεται στους μετόχους 24,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης για το έτος 2022 καθαρό εισόδημα 119,1 εκατομμύρια δολάρια και το καθαρό εισόδημα που αποδίδεται σε κοινούς μετόχους ανήλθε σε 113,3 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με το 2021 που η εταιρεία είχε καθαρά έσοδα 57,4 εκατομμύρια δολάρια και καθαρό εισόδημα αποδόθηκε σε κοινούς μετόχους ύψους 51,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Επίσης η εταιρεία δηλώνει μέρισμα 0,15 δολάρια ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Επιπλέον, η Diana Shipping έχει υπογράψει μη δεσμευτική συμφωνία με μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα για μια νέα πιστωτική διευκόλυνση ύψους έως και 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Όπως ενημερώνει η εταιρεία, η νέα πιστωτική διευκόλυνση παραμένει υπό διαπραγμάτευση οριστικής τεκμηρίωσης και εκπλήρωση άλλων συνήθων όρων και προϋποθέσεων.

    Μετά την ολοκλήρωση, τα έσοδα της νέας πιστωτικής διευκόλυνσης θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων πιστωτικών διευκολύνσεων που εξασφαλίζονται από εννέα από τα πλοία του στόλου της εταιρείας.

    Επίσης, η εταιρεία ανακοινώνει αλλαγές στο μέγεθος του διοικητικού συμβουλίου και από εννέα αυξάνεται σε έντεκα μέλη, το οποίο τίθεται σε ισχύ άμεσα.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας, ο Ελευθέριος Παπατρύφων θα μετακινηθεί από τη θέση του Chief Operating Officer σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και η κυρία Jane Chao θα καλύψει τη δεύτερη θέση που θα προκύψει. από την αύξηση του αριθμού του διοικητικού συμβουλίου.

    Ο Ελευθέριος Παπατρύφων είναι έμπειρος επαγγελματίας στον κλάδο της ναυτιλίας με σημαντική εμπειρία στη διαχείριση δημοσίων εταιρειών, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τα εταιρικά οικονομικά.

    Η Jane Chao είναι επιχειρηματίας με πολλά χρόνια διαφορετικές εμπειρίες και επιτυχίες σε κτηματομεσιτικά, ξενοδοχεία και βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, είναι επίσης Διευθύντρια του Wah Kwong (Κίνα)», όπως αναφέρει η Diana Shipping.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ