• Mononews TV

    Χλόη Λασκαρίδη: Πώς η Λάμψα παράγει έσοδα από τα ψηλά επιτόκια – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τις επενδύσεις σε ομόλογα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ως μοχλό αύξησης της ρευστότητάς της η Λάμψα, με αποτέλεσμα να βελτιώνει σημαντικά τα χρηματοοικονομικά της αποτελέσματα.

    Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 η μοναδική εισηγμένη ξενοδοχειακή εταιρεία συνέχισε να προβαίνει σε τοποθετήσεις σε ομόλογα, ύψους περίπου 13,7 εκατ. ευρώ, προσδοκώντας να επωφεληθεί από τα υψηλά επιτόκια που προσφέρθηκαν. Επίσης, στο τέλος του εξαμήνου η εταιρεία είχε τοποθετήσεις σε προθεσμιακές καταθέσεις, ποσού 20 εκατομμυρίων, οι οποίες επίσης προσφέρθηκαν με υψηλά επιτόκια.

    Βέβαια η ισχυρή ρευστότητα που διέθετε η Λάμψα στο τέλος του εξαμήνου – η οποία μεταφράζεται σε ταμειακά διαθέσιμα 42 εκατομμυρίων ευρώ – προέρχεται κυρίως λόγω της πώλησης του Sheraton Rhodes Resort, το οποίο πούλησε η εταιρεία τον Αύγουστο του 2022, σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί στα ξενοδοχεία πόλης.

    Σχεδόν τετραπλάσια ήταν τα καθαρά κέρδη του ομίλου, παρόλο που σημειώθηκαν «σημαντικές αυξήσεις των τιμών σε μία σειρά προϊόντων (τρόφιμα, ποτά, αναλώσιμα, υλικά κλπ) καθώς και του κόστους μεταφοράς των προϊόντων και παγίων λόγω της υψηλής αύξησης της τιμής των καυσίμων», όπως αναφέρει η ενδιάμεση οικονομική έκθεση.

    Η διοίκηση παραδέχεται πως παρατηρείται αδυναμία εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού και αύξηση των εξόδων μισθοδοσίας και επιπροσθέτως λόγω της συμμετοχής της εταιρείας στο πρόγραμμα επιδότησης μισθοδοσίας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2022.

    Στις αρχές του 2023 η Λάμψα – στην οποία θυμίζουμε πως βασικοί μέτοχοι είναι η οικογένεια Λασκαρίδη – υπέγραψε ομολογιακό δάνειο 75,1 εκατομμυρίων με τις Eurobank, Alpha Bank και Εθνική, προκειμένου να χρηματοδοτήσει υφιστάμενο δάνειο, με όρους «ιδιαίτερα ευνοϊκούς από πλευράς απόδοσης».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl



    ΣΧΟΛΙΑ