• Mononews TV

    Χάρης Βαφειάς (Stealthgas): Κέρδη – ρεκόρ 17,7 εκατ. δολαρίων – mononewsTV


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Stealthgas, του Χάρη Βαφειά, γνωστοποίησε κέρδη ύψους 17,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2024, τα οποία είναι τα υψηλότερα όλων των εποχών για την εταιρεία για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή της.

    Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα προήλθαν κυρίως από υψηλότερα έσοδα και μειωμένα έξοδα, καθώς, τα δύο πλοία MGC που προστέθηκαν στον στόλο άρχισαν αμέσως να παράγουν αποτελέσματα, όπως αναφέρει με δήλωση του ο Χάρης Βαφειάς, ο οποίος πρόσθεσε:

    «Ο μειωμένος αριθμός μετοχών ως αποτέλεσμα των επαναγορών μετοχών ενισχύει περαιτέρω το τελικό αποτέλεσμα στη βάση κερδών ανά μετοχή. Το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής αποπληρώσει χρέος άνω των 53 εκατομμυρίων δολαρίων και τώρα η εταιρεία διαθέτει 23 και ποσοστό χρέους κάτω του 15% της αξίας τους.»

    Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διαμορφώθηκαν στα 41,6 εκατ. δολάρια. Τα ταξίδια και τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 22,7% και τα άλλα έσοδα αυξήθηκαν κατά 80,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Περίπου το 73% των ημερών στόλου για το υπόλοιπο του 2024 είναι εξασφαλισμένα με ναυλώσεις, με τις συνολικές ημέρες απασχόλησης του στόλου για όλες τις επόμενες περιόδους να αποφέρουν πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια σε συμβατικά έσοδα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ