• Mononews TV

    Business Insider: Πώς οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν πλουσιότεροι κατά μισό τρισ. δολ. στη διάρκεια της πανδημίας

    • NewsRoom

    Φανερά κερδισμένοι από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού βγήκαν οι… δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ, ένα παράλογο φαινόμενο, καθώς την ίδια ώρα περισσότεροι από 40 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για το ταμείο ανεργίας.

    Ειδικότερα, δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Jeff Bezos, ιδρυτής και CEO της Amazon και ο Eric Yuan, CEO της Zoom, είδαν την καθαρή τους αξία να αυξάνεται κατά το αστρονομικό ποσό του μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

    Βέβαια, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που δισεκατομμυριούχοι κερδίζουν χρήματα την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος βυθίζεται στη φτώχεια.

    Κι αυτό τείνει να συνδέεται με δύο πράγματα, όπως αναφέρει το Business Insider στο παραπάνω βίντεο:

    Πρώτον, η κυβέρνηση δίνει δυσανάλογα περισσότερη βοήθεια σε τράπεζες και εταιρείες.

    Στη συνέχεια, όταν η χρηματιστηριακή αγορά ανακάμπτει, οι ανισότητες στις εγγυήσεις σημαίνουν ότι οι πλούσιοι εξακολουθούν να έχουν χρήματα για να επενδύσουν και έτσι να κερδίσουν ακόμα περισσότερα λεφτά, ενώ οι μεσαίες και κατώτερες τάξεις δεν μπορούν να το κάνουν.

    Ακόμα και η νομοθεσία είναι υπέρ των πλουσίων. Οι φορολογικοί νόμοι και τα κενά που υπάρχουν σε αυτούς κάνουν τους πλούσιους απλά πλουσιότερους.

    Έχοντας γνώση όλων αυτών, ορισμένοι υποστηρίζουν πολιτικές που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ισορροπία του ανταγωνισμού και στις αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση.



    ΣΧΟΛΙΑ