• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Zoom Video Communications: Νέα προσφορά μετοχών για την άντληση 1,75 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Eric Yuan, ιδρυτής της Zoom Video Communications Inc.


    Κεφάλαια ύψους 1,75 δισ. δολαρίων φιλοδοξεί να αντλήσει η  Zoom Video Communications μέσω της προσφοράς μετοχών, αξιοποιώντας τη διαρκή ζήτηση που υπάρχει για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Η Zoom πουλά περίπου 5,15 εκατομμύρια μετοχές στα 340 δολάρια, με discount 4,7% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Η προσφορά αναμένεται να κλείσει περίπου στις 15 Ιανουαρίου. Διαχειριστής του βιβλίου προσφορών είναι η JPMorgan Chase & Co.

    Η μετοχή σημείωσε άνοδο 5,7% στην αγορά της Νέας Υόρκης κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

    Η Zoom έχει κερδίσει περισσότερο από 380% τους τελευταίους 12 μήνες, αποτυπώνοντας τη ζήτηση που υπάρχει για την υπηρεσία της, καθώς οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν και κοινωνικοποιούνται μέσω των υπολογιστών τους. Η μετοχή της εταιρείας αποτελεί βαρόμετρο της πανδημικής οικονομίας, καθώς αυξάνεται όταν ξεκινούν τα lockdown και υποχωρεί όταν υπάρχουν θετικές ειδήσεις για τα εμβόλια.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom, Eric Yuan, προσπάθησε να διαφοροποιήσει τις δυνατότητες της υπηρεσίας για μεγάλες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες, ώστε η εταιρεία να μπορέσει να αναπτυχθεί όταν η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο και οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιστρέψουν στα γραφεία τους.

    Στο τελευταίο report αποτελεσμάτων της Zoom, περιλαμβάνεται η εκτίμηση ότι η αύξηση εσόδων το 2021 μπορεί να είναι λιγότερο εκρηκτική σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 330% το τρέχον τρίμηνο, το οποίο λήγει τον Ιανουάριο.

    Ο άγνωστος επενδυτής που απέκτησε περιουσία άνω του 1 δισ. δολ. ποντάροντας στην Zoom

    SoftBank: Πούλησε μετοχές της Uber αξίας 2 δισ. δολαρίων – Το επόμενο στοίχημα της εταιρείας

    O Elon Musk εκθρόνισε τον Jeff Bezos της Amazon και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ