• Mononews TV

    Μπερνάρ Αρνό: Πόλεμος κατοίκων για την ανέγερση ενός Cheval Blanc – mononewsTV

    • NewsRoom

    Όποιος έχει επισκεφθεί ένα από τα πολυτελή boutique hotels Cheval Blanc, που ανήκουν στον κορυφαίο ευρωπαϊκό όμιλο LVMH, γνωρίζει ότι η παριζιάνικη πολυτέλεια δεν θα μπορούσε να αποδοθεί με καλύτερο τρόπο. Τα εμβληματικά καταλύματα, με την τολμηρή αισθητική, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική ματιά και τη σφραγίδα της LVMH σε κάθε γωνιά των ξενοδοχείων, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και έχουν προκαλέσει αίσθηση.

    Ο Μr Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό έχει βάλει στο μάτι ένα νέο στόχο, να φτιάξει ένα ακόμα πολυτελές κατάλυμα Cheval Blanc στο Μπέβερλι Χιλς. Το όραμά του περιλαμβάνει την ανέγερση ενός πολυτελούς boutique hotel και τη δημιουργία ενός private member’s club, όμως τα σχέδιά του προσκρούουν στην αντίσταση κάποιων πλούσιων κατοίκων, οι οποίοι διαφωνούν και θα πάνε το θέμα σε δημοψήφισμα.

    Τα εντυπωσιακά καταλύματα της LVMH

    Το ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί να έχει εννέα ορόφους και 115 δωμάτια, στη φιλοσοφία των Cheval Blanc και με αρχιτέκτονα τον Πίτερ Μαρίνο, τον άνθρωπο πίσω από τις εμβληματικές βιτρίνες της Dior και της Chanel αλλά και του εντυπωσιακού κτιρίου που στεγάζει το νέο κατάστημα Tiffany’s στη Νέα Υόρκη, στη συμβολή των οδών Fifth Avenue and 57th Street.

    Τα πρώτα στοιχεία της ψηφοφορίας μεταξύ των κατοίκων, δείχνουν ότι ο Αρνό χάνει τη μάχη, καθώς οι περισσότεροι διαφωνούν με την ανέγερση του πολυτελούς κτίσματος, δημιουργώντας νέα προβλήματα στον Mr Louis Vuitton, που ήδη έχει να αντιμετωπίσει το πλήγμα που δέχτηκε η εταιρεία του στις αγορές.

    Το ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί να ανεγερθεί σε έναν από τους δημοφιλείς δρόμους του Μπέβερλι Χιλς. Το Rodeo Drive είναι ένας δρόμος 3,2 χιλιομέτρων και ήδη ο Γάλλος μεγιστάνας έχει κάνει απόβαση σε αυτόν, μισθώνοντας τουλάχιστον 15 καταστήματα για τα πολυτελή brands του όπως Dior, Fendi και Tiffany & Co.

    Στο Μπέβερλι Χιλς οι κάτοικοι είναι χωρισμένοι στους υποστηρικτές και τους διαμαρτυρόμενους, με τις δύο πλευρές να κάνουν εκστρατεία για να περάσει το δικό τους.

    Οι επικριτές του σχεδίου, το οποίο έχει περάσει σε πρώτο στάδιο από το δημοτικό συμβούλιο, φαίνεται να έχουν οριακή πλειοψηφία, λίγο πάνω από το 50%. Μάζεψαν υπογραφές και πέτυχαν να εξασφαλίσουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος, διαφωνώντας με τους όρους για το ύψος και την έκταση του κτιρίου.

    Σύμφωνα με αυτούς, το κτίριο θα «κόψει» τη θέα και θα οδηγήσει σε κυκλοφοριακή συμφόρηση στον πιο εμπορικό δρόμο του Μπέβερλι Χιλς.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ