ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η μεγάλη μάχη long-short στη Metlen, το ράλι σε ΔΕΗ – ΟΠΑΠ, η δίωξη για απάτη στην Μάρμαρα Παυλίδης, τι θα κάνουν Παπασταύρου – Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, ο Παπανικολάου στην Ακτή Βουλιαγμένης, με ποιους τα είπε ο Greg, ο Άδωνις στο My Story και το dinner Τσάκου – Σήλιας στο Hôtel Costes
Ισχυρή αντίσταση στην τάση αποπληθωρισμού που παρατηρείται διεθνώς προβάλει η ελληνική αγορά σύμφωνα με τον επικεφαλής και βασικό μέτοχο της Jumbo κ. Απόστολο Βακάκη.
«Με την εξαίρεση μιας γενικευμένης σύρραξης οι τάσεις είναι αποπληθωριστικές και στην Αμερική και στην Ευρώπη αλλά στην Ελλάδα παραμένει μια έντονη κερδοσκοπική τάση» επεσήμανε ο κ. Βακάκης κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση διανομής μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας.
Κερδοσκοπία και έλλειψη θάρρους
Αυτό, σύμφωνα με τον CEO του ομίλου Jumbo, οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι κάποιοι κερδοσκοπούν όσο και στο ό,τι υπάρχει ανησυχία και αβεβαιότητα για το μέλλον κάτι το οποίο χαρακτήρισε επίσης κερδοσκοπικό παρά το γεγονός ότι η ανησυχία δεν είναι αδικαιολόγητη αλλά πρώιμη.
«Ο φόβος αποσταθεροποίησης είναι διάχυτος, η ψυχολογία που υπάρχει είναι ότι το μέλλον δεν είναι ευοίωνο. Ας έρθεις το μέλλον και το βλέπουμε. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς το πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε» τόνισε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αν γενικευτεί ο πόλεμος και πάνε τα καύσιμα στα 300 ευρώ αυτό είναι μια άλλη παράμετρος. Σήμερα είναι στα 85 δολάρια το βαρέλι και η πρόβλεψη για 300 ευρώ είναι ανέντιμο να υπολογίζεται σήμερα».
Ο κ. Βακάκης έκανε λόγο για έλλειψη θάρρους από την πλευρά των επιχειρήσεων που δεν μειώνουν τιμές λόγω ανησυχίας.
«Η ισοπαλία πάει στον καταναλωτή»
«Βγήκα και παρότρυνα τον κόσμο να κατεβάσει τιμές. Δεν μπορείτε να κρατάτε τις τιμές ψηλά αφού διάφοροι παράμετροι κόστους έχουν πέσει. Δεν είναι θαρραλέοι φοβούνται το μέλλον και δεν κατεβάζουν τις τιμές. Αν όντως ακριβύνει το πετρέλαιο θα ανεβάσεις τις τιμές.
Δεν είμαστε φιλάνθρωποι αλλά πάει στον καταναλωτή η ισοπαλία» πρόσθεσε.
Ο κ. Βακάκης έχοντας στον πυρήνα της στρατηγικής που εφαρμόζει στα Jumbo τιμές που μπορεί να αντέξει ο καταναλωτής, χωρίς τους οποίους- όπως συχνά λέει- «τελειώνει το πάρτι», χαρακτήρισε ανέντιμη και την πρακτική κάποιων επιχειρήσεων να κερδίζουν σε τζίρο κρατώντας ψηλά τις τιμές.
«Το να κρατάς ψηλά τις τιμές για να κερδίζεις από τον τζίρο είναι μια κοντόφθαλμη πολιτική, η οποία μακροπρόθεσμα δεν ευνοεί γιατί οδηγεί σε αλαζονεία. Ο κόσμος πληρώνει ένα τίμημα αλαζονείας» σημείωσε.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Κούγκι και το Ζάλογγο, η Ζωή στα χαρακώματα, η πρόεδρος Μαρία, η καρέκλα του Ανδρουλάκη και η γλύκα της εξουσίας
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.