• Mononews TV

    Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy): Στόχος το 1 δισ. EBITDA το 2023 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η βελτίωση των περιθωρίων διύλισης της Helleniq Energy τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δημιουργούν προσδοκίες για καλύτερες επιδόσεις στο δεύτερο εξάμηνο, είπε ο Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εξαμήνου. Στόχος, όπως είπε, είναι τα ετήσια EBITDA να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ.

    Στο επίκεντρο της στρατηγικής του ομίλου είναι η ανάπτυξη στις ΑΠΕ, σε τρεις αγορές πλέον, εκτός από την ελληνική στη Ρουμανία και την Κύπρο. Όπως εξήγησε η διοίκηση της εταιρείας η Ρουμανία είναι μια αγορά σε ανάπτυξη με μεγάλη προοπτική.

    Ο όμιλος έχει επιταχύνει την ανάπτυξή του στις ΑΠΕ και σχεδιάζει ετησίως επενδύσεις 300 εκ. ευρώ για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του.

    ΑΠΕ: Στόχος το 1 GW σε λειτουργία το 2025

    Δρομολογημένα είναι ήδη τα έργα που θα οδηγήσουν την εταιρεία σε εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ 1 GW το 2025, ενώ την περίοδο αυτή διαμορφώνεται το επιχειρηματικό σχέδιο που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον στόχο του 2030.

    Ο σημερινός στόχος για 2 GW το 2030 πρόκειται να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, καθώς ο όμιλος διαθέτει χαρτοφυλάκιο έργων 4 GW, ενώ προγραμματίζει και εξαγορές.

    Το CAPEX για τις ΑΠΕ ανέρχεται σε 250-300 εκ. για το 2023, και αντίστοιχο θα είναι και το 2024 χωρίς να υπολογίζονται ενδεχόμενες εξαγορές.

    Ήδη η εταιρεία ολοκλήρωσε σειρά συμφωνιών για εξαγορά Φ/Β πάρκων 406 MW, σε Ρουμανία, Κοζάνη και Κύπρο, αλλά και η είσοδος και στον τομέα της Αποθήκευσης Ενέργειας, με 3 έργα συνολικής ισχύος 100 ΜW.

    Ήδη διαθέτει ~680 MW ενεργητικού είτε σε λειτουργία είτε υπό κατασκευή / RTB.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ