• Mononews TV

    Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Τους επόμενους μήνες θα δούμε νέες προκλήσεις, οικονομικές και γεωπολιτικές – mononewsTV

    • NewsRoom

    «Η καλή πορεία των ΕΛΠΕ το 2021 σημειώθηκε παρά τις μεγάλες προκλήσεις, όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση», ανέφερε ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του 2021.

    Όπως είπε, «όλοι στρέφονται στην πράσινη ενέργεια και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Πιστεύουμε ότι, αν και επενδύουμε στην ενίσχυση των ΑΠΕ, είναι σημαντικό όλοι να είμαστε ρεαλιστές και να αποφεύγουμε να δημιουργούμε προσδοκίες που δύσκολα θα υλοποιηθούν, είτε γιατί απαιτούν τεχνολογία που ακόμη δεν υπάρχει, είτε κεφάλαια ή λόγω του ενεργειακού κόστους που θα αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Αν και αγκαλιάζουμε την πράσινη ατζέντα πρέπει να είμαστε ταυτόχρονα ρεαλιστές».

    Τα ΕΛΠΕ, όπως είπε, στοχεύουν να παραμείνουν τα επόμενα χρόνια στην αγορά με ισχυρό ρόλο ως ενεργειακή εταιρεία και ενισχύουν την παρουσία τους με νέες δραστηριότητες.

    «Τους επόμενους μήνες θα δούμε πολλές νέες προκλήσεις να έρχονται, όχι μόνο οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιάμισιης.

    Σχετικά με τις επιπτώσεις της ρωσοουκρανικής κρίσης, σημείωσε ότι έμμεσα επηρεάζεται όλη η αγορά. «Δεν έχουμε έκθεση στους ρώσους παραγωγούς πετρελαίου τουλάχιστον προς το παρόν», ανέφερε.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ