• Mononews TV

    Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι θα λάβουν από €800 έως €3.000 – MononewsTV

    • NewsRoom

    «Αδειάζει η κλεψύδρα» για την δημοσίευση της πολύαναμενόμενης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου του Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία θα κρίνει εάν σε περίπου 350.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα θα επιστραφούν αναδρομικά μνημονιακές περικοπές σε δώρα και επικουρικές συντάξεις, οι οποίες ανέρχονται σε επιπλέον 2 με 2,5 δισ. ευρώ, ανάλογα με το εύρος της απόφασης και τις παραγραφές.

    Πρόκειται για τα νέα αναδρομικά του 11μήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, ενώ η αποπληρωμή των προηγούμενων αναδρομικών της απόφασης του ΣτΕ θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

    Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει εκ νέου συνταξιουχικές οργανώσεις, εκτιμώντας ότι δεν ήταν νόμιμη και συνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι, να πληρώσει τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και να αφαιρέσει τα αναδρομικά των επικουρικών και των δώρων.

    Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιανουάριο και έκτοτε αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η εισήγηση της Ολομέλειας ήταν αρχικά θετική για την επιστροφή των «κομμένων» δώρων και των επικουρικών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές λεπτομέρειες για την καθορισμό της τελικής απόφασης κι αν αυτή θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων ή μόνο όσους έχουν προσφύγουν.

    Η δημοσίευση της τελικής απόφασης αναμένεται από μέρα σε μέρα και πιθανότατα πριν το τέλος του έτους.

    Η απόφαση δυνητικά μπορεί να επεκταθεί σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους με τις νέες επιστροφές να ξεκινούν από 800 ευρώ έως και 3.000 ευρώ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ