• Mononews TV

    Αλλάζουν όλα στον e-ΕΦΚΑ: Τοποθέτηση ιδιωτικών στελεχών σε διευθυντικές θέσεις – MononewsTV

    • NewsRoom

    Την συμμετοχή ιδιωτών και σε διευθυντικές θέσεις του ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, οι βασικοί άξονες του σχεδίου νόμου αναμένεται να παρουσιαστούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου, και θα περιλαμβάνουν την εισαγωγή ενός νέου μοντέλου διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, εντός των πλαισίων της συνταγματικής νομιμότητας.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη, η νέα επιλογή διοικητικής λειτουργίας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας έχει τη σύμφωνη γνώμη του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να επιτευχθεί ο συνολικός εκσυγχρονισμός του e-ΕΦΚΑ, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η ταχύτερη απονομή των 300.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

    Το νέο πλαίσιο λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ βρίσκεται υπό διαμόρφωση, με τις διαβουλεύσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών να κορυφώνονται κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου. Το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή με την έλευση της νέας χρονιάς, κι αφού προηγηθεί η απαιτούμενη διαβούλευση.

    Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε καινοτόμες παρεμβάσεις με την εισαγωγή υψηλόβαθμων στελεχών από τον ιδιωτικό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίοι θα έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και προσόντα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ