• Mononews TV

    Airbnb: Καλπάζει στην Ελλάδα, τραβάει φρένο στην Ευρώπη – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με την κεκτημένη ταχύτητα του καλοκαιριού κινείται η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη η ζήτηση έχει πατήσει «παύση» από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα.

    Μετά το ρεκόρ της καλοκαιρινής περιόδου, η πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει εισέλθει σε αντίστροφη πορεία, όπως δείχνουν στοιχεία μετρήσεων του AirDNA, του επίσημου παρατηρητηρίου της Airbnb και της Vrbo, βασικών παικτών βραχυχρόνιων μισθώσεων στην ήπειρο.

    Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με 39,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της ευρωπαϊκής αγοράς, αριθμός που μεταφράζεται σε 33,9% ανάπτυξη σε σχέση με το «πανδημικό» 2021, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει το ρυθμό του 2019, αφού οι διανυκτερεύσεις είναι μειωμένες κατά 1,7%. Οι κρατήσεις για μελλοντικές διανυκτερεύσεις μειώθηκαν επίσης τον Σεπτέμβριο κατά 4,3% σε σύγκριση με το 2019, καίτοι τρέχουν με +25,8% σε σχέση με πέρσι.

    Καλπάζει στην Ελλάδα το «Airbnb»

    Στον αντίποδα η Ελλάδα φέρεται ότι ακόμα αντιστέκεται στην πτωτική τάση που γνωρίζουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει την παράταση της τουριστικής περιόδου.

    H χώρα μας παίρνει θέση στην – βραχεία – λίστα των χωρών που ξεπέρασαν τις επιδόσεις του «χρυσού» για τον κλάδο 2019. Ενώ εννέα εκ των 20 ευρωπαϊκών αγορών κατάφεραν να πλησιάσουν τα μεγέθη του 2019 τον Αύγουστο, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε έξι τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ αυτών η Ελλάδα, στην τέταρτη θέση, όπου η ζήτηση κινήθηκε ανοδικά κατά 13,5% τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Την εγχώρια αγορά ξεπέρασαν σε επίπεδο ζήτησης η Γαλλία (+19,2%), η Γερμανία (+15,7%) και η Αυστρία (+15,1%).

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ